Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Športna dvorana Rogaška Slatina odslej z dodatnimi tribunami (foto)


odprtje_tribun_rogaska_2016_1Minuli petkov popoldan je v Rogaški Slatini minil v znamenju košarke in uradnega odprtja posodobljene Športne dvorane Rogaška Slatina. Slednja je bila po energetski sanaciji pred dvema letoma deležna še investicijskih vlaganj v notranjosti, pri čemer je poseben poudarek bil namenjen izboljšanju pogojev za spremljanje športnih in drugih prireditev.

V galeriji odslej 228 sedišč

Projekt je obsegal zamenjavi dotrajanih tribun v parterju, dve sta obnovljeni. Po novem pa so sedišča na voljo v galeriji dvorane, kjer dodatni tribuni, ki se lahko postavita po potrebi, sprejmeta 228 obiskovalcev.

Ob vsem tem pa so prenovili senzoriko v dvorani in namestili varnostno razsvetljavo, za medije pa so omogočili novi prostor, kjer bodo lahko preko TV kamer vidni tudi gledalci, kar do sedaj ni bila praksa. Prestavitev plezalne stene je omogočilo optimizacijo prostora, zamenjana pa sta tudi dvižna koša nad osrednjim igriščem za košarko.

odprtje_tribun_rogaska_2016_2

Nekaj državnega denarja za posodobitev dvorane

Vrednost vseh opravljenih del je znašala 200.000 evrov, pri čemer je 37.000 evrov zagotovila Fundacija za šport, Občina pa si nadeja, da bo uspešno kandidirala na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport, preko katerega bi pridobila 39.000 evrov, ostanek pa bo zagotovila iz lastnih virov.

Uradno odprtje posodobljene dvorane je popestrilo prijateljsko srečanje v košarki med članskima ekipama KK Rogaške in Zlatoroga. Tekmo so za točko dobili člani KK Rogaška, rezultat je bil 75:74.

Pred otvoritvijo posodobljene dvorane predstavili klubske selekcije, trenerje in sponzorje

Kot uvod v novo sezono 2016/2017 je Košarkarski klub Rogaška na Evropski ploščadi predstavil vse klubske selekcije, trenerje in sponzorje. Fotografije si lahko ogledate v spodnji galeriji.

odprtje_tribun_rogaska_2016_3

eH

Foto: Matic Javornik in eH

pivo-struna-polsi