Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Škoberne spoznan zlorabe položaja; Krašovec zaradi goljufije sedi en mesec


skoberne krasovecNa mariborskem okrožnem sodišču so nekdanjega direktorja in lastnika Cestnega podjetja Maribor, Janeza Škoberneta, obsodili na tri leta in 10 mesecev zapora. Drameljčana so obsodili zaradi zlorabe položaja, oprostili pa so ga davčne utaje.

Tožilstvo je sicer predlagalo skoraj dve leti daljšo kazen. Škoberne je bil obsojen zaradi poslov v zvezi z gradnjo pomurske avtoceste in Mercatorjevega centra v Pobrežju. Obakrat sta bili namreč sklenjeni pogodbi s podjetjema, ki nista premogla zaposlenih, za razliko od CPM, ki je nekdaj zaposloval tudi preko tisoč ljudi, v stečaju pa je od leta 2011. “Seveda” je Škobernetov zagovornik napovedal pritožbo.

Škoberne je bil nekoč visoko na listi najbolj vplivnih Kozjanskega in Obsotelja, podobno kot Mirko Krašovec, ki ga je celjsko okrožno sodišče pred mesecem dni, za razliko od mariborskega primera, pravnomočno obsodilo na tri leta zaporne kazni. Nekdanji ekonom mariborske nadškofije, ki prihaja iz cerkveno vplivne družine, ki korenini v Sodni vase, je bil obsojen zaradi napeljevanja h goljufiji v škodo Evropske unije pri prenovi dvorca Betnava. Pri tem projektu je bila na pet let zapora obsojena tudi Hilda Tovšak, nekdaj direktorica velenjskega Vegrada.

*na levi sliki Škoberne, na desni Krašovec

polovicka_celje_klik