Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šmarje pri Jelšah: 19. 9. 2016


policijska postaja smarjeDne 12. 9. 2016 smo v naselju Belo, ustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila (OA), ki je po cesti močno vijugal ter ogrožal ostale udeležence cestnega prometa. Opravljen je bil preizkus alkoholiziranosti, kateri mu je pokazal rezultat 0,75 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bilo na kraju odvzeto vozniško dovoljenje, nadaljnja vožnja pa prepovedana. Zoper navedenega smo na pristojno sodišče podali obdolžilni predlog.

14. septembra smo v kraju Šerovo obravnavali prometno nesrečo z udeležbo dveh vozil. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je do prometne nesreče (PN) prišlo zaradi neprilagojene hitrosti. Poleg obeh voznic sta bila v vozilu še dva otroka, kateri pa so zaradi bolečin bili odpeljani v Splošno bolnišnico Celje. Ugotovljeno je bilo, da so se vsi udeleženci PN lažje telesno poškodovali. Na kraju so pomoč nudili tudi gasilci PGD Steklarna ter uslužbenci VOC-a, ki so poskrbeli za čiščenje vozišča. Povzročiteljici smo na kraju izdali plačilni nalog.

Tega dne smo v kraju Zibika obravnavali PN z udeležbo OA ter avtobusa, ki je prevažal otroke. Do prometne nesreče je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti voznice, zaradi česar ji je bil izdan plačilni nalog. V PN ni bil nihče telesno poškodovan.

Istega dne smo bili obveščeni, da se v naselju Š/J v bližini OŠ, nahaja mlajši fant, ki bi naj imel v roki pištolo. Policisti so mladoletnika izsledili, pri čemer je bilo ugotovljeno, da navedeni poseduje imitacijo prave pištole, katere namen je izstreljevanje PVC kroglic. Pištola z nabojnikoma ter naboji, mu je bila na kraju zasežena, zoper navedenega pa smo podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

V četrtek, 15. septembra, smo v kraju Dvor, obravnavali PN z udeležbo voznika kolesa z motorjem. Za PN je bil voznik kriv sam, saj je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad motorjem in padel. Pri tem se je lažje telesno poškodoval. Zoper navedenega smo na pristojno sodišče posredovali obdolžilni predlog.

Dne 17. septembra smo obravnavali PN v kraju Pečica, kjer je voznik OA, zaradi neprilagojene hitrosti trčil v voznika TV. V prometni nesreči sta bila oba voznika, kot tudi sopotnik v TV, lažje telesno poškodovani. Vozišče pa je bilo dobro uro zaprto za ves promet. Vozniku OA je bil izdan plačilni nalog.

Istega dne smo v kraju Vidovica ustavili voznika OA, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,58 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zaradi navedenega mu je bila nadaljnja vožnja prepovedana, o prekršku pa smo na sodišče posredovali obdolžilni predlog.

V nedeljo, 18. septembra, je patrulja v naselju Š/J ustavila in kontrolirala voznika OA, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,75 mg/l. Na kraju mu je bilo VD odvzeto. Zoper slednjega bo na pristojno sodišče podan obdolžilni predlog.

 

  Iztok PINTER

KOMANDIR POLICIJSKE POSTAJE

Višji policijski inšpektor II