Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 13. 9. 2016


images_slike3_ured10_sentjur_policijska_postaja_sentjurKršitev javnega reda

Policisti so bili 29. 8. 2016 obveščeni, da je prišlo do spora med vnukom in starim očetom, in sicer zaradi starih zamer. Zadeva se je zaostrila tako močno, da so morali posredovati policisti. Zoper oba kršitelja so policisti ukrepali po Zakonu o varstvu javnega reda in miru.

Goljufija

Žal se velikokrat potrdi stari rek, da je dobrota sirota. To se je prepričal tudi oškodovanec, ki je svojemu prijatelju posodil večjo količino denarja. Kljub notarsko overjeni pogodbi, oškodovanec denarja ni dobil nazaj. Zoper osumljenca bo podana kazenska ovadba.

Pogrešana oseba

Policisti so bili 29. 8. 2016 obveščeni o pogrešani osebi. Občanka je naznanila, da se partner ni vrnil domov. Policija je pogrešanega izsledila, z njim navezala stik in ugotovila, da ne gre za pogrešano osebo, omenjeni pa se je nato naslednji dan vrnil domov.

Nasilje v družini I.

Na podlagi prijave lokalnega zdravnika so policisti zbrali obvestila o dogajanju v družini iz KS Blagovna. Ugotovili so, da osumljenec izvaja nasilje nad starejšo osebo. Osumljencu je bila izrečena prepoved približevanja. Zaradi spleta okoliščin je bila tokrat žrtev nasilja umaknjena na varno območje. Zoper osumljenca pa sledi tudi kazenska ovadba.

Vožnja brez vozniškega dovoljenja

Predrzni voznik se je 31. 8. 2016 s svojim vozilom pripeljal kar pred policijsko postajo v Šentjurju. Dejstvo, da nima vozniškega dovoljenja, ga ni motilo. Ko pa so to ugotovili policisti, so ga seveda ustavili, mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in zasegli vozilo. Zadevo bo dokončno rešil sodnik.

Vlom v lokal

V noči na 1. 9 .2016 je neznanec vlomil v gostinski lokal v Šentjurju in odtujil 80  € menjalnega denarja in za cca. 200 € cigaret. Policisti vlomilca še iščejo.

Kršitev javnega reda in miru

V Šentjurju sta se 31. 8. 2016 v kar dveh podjetjih sprla delodajalec in delojemalec. Med njimi je prišlo tudi do prerivanja. Kršiteljem so policisti izrekli globe.

Zatajitev denarnice

V Šentjurju je oškodovanka 2. 9. 2016 izgubila denarnico. Najditelj ji denarnice ni vrnil, prav tako je ni prinesel na policijo, ampak si jo je prilastil. Nato je z odtujenimi karticami ugodnosti kupoval v trgovini.  Zoper storilca, ki so ga policisti izsledili, bo podana kazenska ovadba.

Nasilje v družini II.

Na Policijsko postajo Šentjur se je 8. 9. 2016 zglasila ženska, žrtev njenega partnerja, ki je nad njo izvajal psihično nasilje. Ker so dejanja dosegla tako intenziteto, da se oškodovanka doma ni počutila več varno, so policisti osumljencu izrekli prepoved približevanja. Zadeva bo dobila epilog na sodišču.

Prometna nesreča s pobegom

Na parkirišču za IKC v Šentjurju je 8. 9. 2016 voznik trčil v drugo vozilo in se s kraja odpeljal, ne da bi oškodovancu posredoval svoje osebne podatke. Policisti so ga izsledili in mu izrekli globo.

Poškodovanje trte

Policisti so bili 8. 9. 2016 obveščeni, da se je v Javorju ponovila zgodba, ki se na različnih krajih pojavlja že vrsto let. Nekdo, ki lokacijo zelo dobro pozna, je oškodovancu porezal  60 šparonov. Zakaj je dejanje storil, ni znano,  lastniku pa je povzročil gmotno škodo, saj letos ne bo mogel poskusiti svojega pridelka.

Pretep med znancema

Dne 11. 9. 2016 je v Hrastju prišlo do pretepa med dvema znancema. Eden od udeležencev je iskal zdravniško pomoč v SB Celje, kjer so ugotovili, da je hudo telesno poškodovan, Zoper drugega udeleženca oziroma osumljenca bo podana kazenska ovadbe.

 

Po pooblastilu komandirja PP

 Simon Veber

Pomočnik komandirja PP

Višji policist II

polovicka_celje_klik