Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Obsoteljsko-kozjanske zanimivosti in dobrote tudi letos na 49. MOS-u


kio_mos_2016_2Obsotelje in Kozjansko se je tudi letos že tradicionalno predstavilo na 49. mednarodnem obrtnem sejmu (MOS) v Celju, ki zagotovo velja za največji sejemski dogodek ne samo v Sloveniji, ampak v tem delu Evrope nasploh.

Dogodek so občine subregije – Šmarje pri Jelšah, Rogaška Slatina, Rogatec, Podčetrtek in Kozje – izkoristile za predstavitev in promocijo ponudbe na področju turizma in preživljanja prostega časa, saj je gosta v destinaciji lažje zadržati, če ima ta ponuditi čim več različnih atrakcij.

Razvojna agencija Sotla je kot subregijski koordinator projekta Dežela Celjska tudi za 49. MOS poskrbela za usklajeno in pestro predstavitev vseh petih občin, ki je temeljila na načelu, da lahko s sodelovanjem trgu ponudimo več.

Tako je Obsotelje in Kozjansko zaživelo v svojih posebnostih v sredo, 14. septembra. Turistično ponudbo doživetij ter kulturne in naravne dediščine so ponujali Muzej baroka Šmarje pri Jelšah, Javni zavod za turizem in kulturo Rogaška Slatina, Turizem Podčetrtek in Zavod za kulturo, turizem in razvoj Rogatec, ki je ponudbo dopolnil še s čaji in izdelki iz zelišč. Kozjanski park pa je s svojim jabolčnim sokom vabil na eno največjih naravovarstvenih prireditev pri nas, na Praznik kozjanskega jabolka, ki se bo odvijal od 8. in 9. oktobra na Trgu Podsreda.

kio_mos_2016

Da pa so lahko obiskovalci Obsotelje in Kozjansko tudi okusili, so pristne domače okuse pričarale članice Društva kmetic Gaja iz Rogaške Slatine z vrsto tradicionalnih dobrot, od drobnega peciva, potic do slanih prigrizkov. Ker pa se k dobri hrani poda tudi dobro vino, je za to poskrbela Hiša vin Emino s paleto svojih izbranih vin.

Skupna predstavitev je podobno kot že prejšnja leta požela veliko zanimanja, tako da si v jesenskem delu sezone upravičeno obetajo kakšnega gosta in turista več.

Vir in foto: RA Sotla

Vabljeni na 2. javno razpravo Celostna prometna strategija v Kulturni dom Šmarje pri Jelšah, v torek, 20. septembra, ob 17. uri (klik!).