Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Občini Podčetrtek in Kozje obnovili cesto Polje–Buče (foto in video)


Konec tedna so slovesno predali namenu rekonstruirano cesto, ki povezuje dve občini, Podčetrtek in Kozje, med Poljem ob Sotli in Bučami. Ob 14. uri so se domačini in gostje zbrali pred GD Polje ob Sotli, kjer je sledil krajši pozdrav g. župana Občine Podčetrtka Petra Misje, in 200 m nižje po rekonstruirani cesti je sledil prvi prerez traku, še na območju Občine Podčetrtek. Skupaj smo prevozili pot po obnovljeni cesti do Buč, kjer je sledil kulturni program s prerezom traku še v Občini Kozje.

Župan Občine Podčetrtek, Peter Misja, je povedal, da Občina Podčetrtek zelo dobro sodeluje z vsemi sosednjimi občinami in da so v minulih letih obnovili kar nekaj kilometrov cest, 8 milijonov so samo namenili tudi gradnji kolesarskih stez, ki so, kot pravi župan, v prvi vrsti namenjene tudi domačinom. Povedal je tudi, da si tako dobrega sodelovanja, kot ga imajo s sosednjimi občinami, želi tudi na ravni države.

Otvoritev ceste na območju Občine Podčetrtek, Polje ob Sotli.
Otvoritev ceste na območju Občine Podčetrtek, Polje ob Sotli.

Sledila je vožnja z avtomobili po novi cesti do Buč, kjer je sledil drugi slavnostni prerez traku, v Občini Kozje. Zbrane je pozdravila županja ga. Milenca Krajnc.

Pozdravni nagovor županje Kozjega.
Pozdravni nagovor županje Kozjega.

Županja je povedala, da vsaj projekt potrebuje svoj čas, da zori in dozori. Po 30 letih je povezovalna cesta Buče–Polje dobila novo preobleko. Slovesnosti sta se udeležila tudi minister za gospodarstvo g. Zdravko Počivalšek in generalni direktor direktorata na Ministrstvu za gospodarstvo g. Marko Drofenik. Skupni projekt v dolžini 2300 m, v Občini Kozje 1700 m, rekonstruiran na 5 m (4 m asfaltne površine in 1 m bankine), je bil v Občini Kozje financiran s strani sredstev 23. člena zakona o financiranju občin in iz občinskega proračuna.

Prerez traku v Bučah.
Prerez traku v Bučah.

Zbrane je pozdravil tudi minister za gospodarstvo, g. Zdravko Počivalšek, ki je dejal, da je nova pridobitev rekonstrukcije ceste pomembna tudi za turizem.

Mladi krajani so pripravili pester kulturni program, cesto pa sta blagoslovila oba župnika, Niko Marovt in Jože Rogač. Vabljeni k ogledu galerije fotografij.

f/t/v: J. C.

kino_smarje_polovicka