Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Vabimo na Muzejsko družinsko doživetje v Šmarje – podarjamo vstopnici


muzej-baroka-2Prihajajočo nedeljo, 4. septembra, bo od 15. do 19. ure dogajanje v Muzeju baroka Šmarje pri Jelšah na kožo pisano predvsem družinam ter osnovno- in srednješolcem, ki se kam odpravijo že brez staršev. V muzejskem atriju in spodnjih prostorih, kjer med šolskim letom poteka verouk, bodo potekale različne ustvarjalne in poučne delavnice.

V kotičkih muzejskega atrija bodo tako obiskovalci:
– spoznavali postopek pozlate in se v njem preizkusili tudi sami,
– izdelovali baročni nakit,
– si uredili baročne pričeske,
– spoznavali zelišča in
– se preizkusili v namiznih družabnih igrah.

Kadarkoli od 15h naprej se bodo družine ali kako drugače oblikovane manjše skupine lahko podale po centru Šmarja na lov za skritim zakladom. Na poti bodo s pomočjo navodil udeleženci morali najti več skritih točk, na posamezni točki pa opraviti določeno nalogo. Vse podrobnosti o lovu na skriti zaklad bodo prejeli na startni točki pri muzeju, zaklad pa lahko »ulovijo« v slabi uri.

Za udeležbo na delavnicah ter preganjanje žeje in lakote bodo obiskovalci potrebovali muzejske zlatnike. Družinska vstopnica v vrednosti 15 € jih prinaša 8, če pa jih bodo obiskovalci potrebovali več, jih bodo lahko dokupili na sami prireditvi. Vstopnina vključuje tudi ogled muzeja.

Na družinskem muzejskem doživetju bodo sodelovali Turistično društvo Šmarje pri Jelšah, MKK Netek, društvo za interpretacijo dediščine Legende, Frizerski salon Minka, zeliščna kmetija Gorska roža in ustvarjalka modnega nakita Mateja Žagar.

NAGRADNA IGRA: PODARJAMO 2 DRUŽINSKI VSTOPNICI

Med vsemi, ki se boste na našo stran Polovička.si prvič registrirali med 31.8. 2016 in vključno 1. 9. 2016 ALI všečkali to novico na Facebook strani Kozjansko.info, bomo izžrebali 2 dobitnika družinske vstopnice za muzejsko družinsko doživetje.

Nagrajenca bomo v petek, 2.9. objavili v komentarju na to novico in v komentarju na Facebooku.,