Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Bistrici ob Sotli izpeljali že 12. Šempetrske vaške igre (foto in video)


sempetrske_igre_2016_1Minuli konec tedna je minil v znamenju številnih dogodkov, v Bistrici ob Sotli so izvedli tradicionalne Šempetrske vaške igre. Letošnja novost je bil dvodnevni program, vrhunec se je odvil v soboto, ko se je v štirih disciplinah med seboj pomerilo enajst bistriških vasi.

Šempetrske vaške igre v dvodnevni izvedbi
Športno društvo Bistrica ob Sotli je letos priredilo že 12. Šempetrske vaške igre, ki so tudi tokrat potekale v znamenju pestrega dvodnevnega dogajanja, ki se je v petek zvečer zaključilo z zabavo z Mejaši, v soboto pa z Mambo Kingsi. Seveda pa je bilo pestro skozi oba dneva.

Sobota v znamenju vaških iger in Mambo Kingsov
Na letošnjih vaških igrah, ki so se odvile v soboto, se je med seboj pomerilo 11 ekip (Trebče, Bistrica ob Sotli, Čehovec, Dekmanca, Srebernik, Križan vrh, ZagajKunšperk, Polje pri Bistrici, Črešnjevec in Hrastje). Pomerili so se v štirih igrah in sicer v “iskanju krompirja”, “vleki vrvi”, “igri presenečenja” in v “mix igri”. Tudi tokrat so imele ekipe na voljo “jokerja”, ki so ga lahko vložile pred samim začetkom posamezne igre.

sempetrske_igre_2016_2

Med vsemi ekipami se je na 12. Šempetrskih igrah najbolj izkazala ekipa iz Trebč (skupno so dosegli 35 točk), drugo mesto si je priborila ekipa iz Dekmance (34 točk), tretji pa so bili domačini iz Bistrice ob Sotli (33 točk).

Pulski racmani (Polje pri Bistrici) pa so po mnenju sodnikov bili najizvirnejša ekipa.

Nogomet in vleka vrvi zaznamovala petkovo športno dogajanje 
Petkovo dogajanje je zaznamovala tržnica domačih dobrot s pestro ponudbo. Športni del pa je pripadel nogometnemu turnirju za najmlajše, obiskovalci so si z zanimanjem ogledali tekmovanje v vleki vrvi. Državni prvaki v kategorijah do 750 kilogramov in do 900 kilogramov so postali tekmovalci z Buč, drugo mesto so zasedli domačini, tretje mesto pa si je priborila ekipa iz Juršincev.

Rezultati: nogomet U14 na travi:

  1. mesto – Kozje
  2. mesto – Bistrica ob Sotli
  3. mesto – Kozje

sempetrske_igre_2016_3

Tekmovali tudi v kuhanju puranje obare
V Bistrici ob Sotli so se v petek posebej izkazale kmečke žene, ki so tekmovale v kuhanju puranje obare. Bistrica je namreč gostila državno tekmovanje v kuhanju te obare, katerega se je udeležilo pet ekip. Po mnenju strokovne komisije so najokusnejšo obaro pripravile kuharice iz Društva kmetic, žena in deklet na podeželju Izlake. Srebrno priznanje so si priborile članice Društva kmetic Ajda Šmarje pri Jelšah, bronastega pa članice Društva kmetic Mavrica Šentjur.

Bistrica ob Sotli pa je ta dan gostila tudi vinske kraljice vseh vinorodnih pokrajin Slovenije. Ob tej priložnosti je priznanje zmagovalkam kuhanja puranje obare podelili domača vinska kraljica Sara Stadler.

sempetrske_igre_2016_4

Petkovo pestro dogajanje se je zaključilo s Petkovo pumpo in koncertom Mejašev pod šotorom.

Več o samem dogajanju nam je povedal predsednik ŠD Bistrica ob Sotli Matic Moškon. Prisluhnete mu lahko v spodnjem video posnetku.

Vabljeni k ogledu bogate galerije fotografij, posnetih na dogodku.

eH

Avtor fotografij: Črt Lipej

sentrupert-polsi-klik