Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šaljive kmečke igre in kuhanje enolončnice na Sladki Gori 2016 (foto, video)


DSC06894Preteklo soboto je bilo v Sladki Gori spet veselo. Društva iz različnih okoliških krajev so se med sabo pomerila tako v šaljivih kmečkih igrah kot tudi kuhanju enolončnice v kotlu.

Vroč sobotni dan je bil tokrat poln smeha in zabave. Navkljub poletni vročini se je tekmovanja udeležilo mnogo obiskovalcev. Kar sedem ekip se je letos preizkusilo v različnih igrah, kot na primer v žaganju hlodov, zabijanju žebljev, luščenju koruze in mnogih drugih. Čeravno na prvi pogled enostavne igre, so se v vročini nedvomno prelevile v fizično in psihično naporne.

Ves čas je med ekipami vel prijateljski duh. Med seboj so se spodbujali in tako drug drugemu vlivali novih moči, veliko pa so pripomogli tudi preostali obiskovalci.

Vsako ekipo je sestavljalo 6 tekmovalcev, od tega štirje moški in dve ženski.  Tokrat so se med sabo pomerile ekipe iz Dolge Gore, Grobelnega, Polžanske Gorce, Sv. Štefana, Nove vasi, Sladke Gore in Pristave pri Vojniku. Vsaka od ekip je imela na razpolago uporabe “Jockerja”, ki jim je v izbrani igri podvojil pridobljene točke.

BeFunky Collage

Zmagovalci šaljivih kmečkih iger:

1. mesto: FD Sveti Štefan

2. mesto: Sladka Gora

3. mesto: KS Grobelno

Med tem, ko so se ene ekipe spopadale v kmečkih igrah, so se druge potile ob pripravi najboljše enolončnice v kotlu – štajerske kisle juhe. Končne produkte so poleg komisije lahko s kuponi poskušali tudi obiskovalci. Letos je nagrado za najboljšo enolončnico dobil Trio Adijo iz Polžanske Gorce. Drugo mesto je pripadalo članom ekipe Dobra volja (Pristava pri Vojniku), tretje pa ekipi Dolga Gora.

DSC06834

Tekmovali so lahko tudi obiskovalci. Tokrat so se preizkušali v vleki traktorja in ugotavljanju teži prašiča. Pri vleki traktorja je bila med ženskimi najboljša ekipa, ki so jo sestavljale Vodušek Maja, Vodušek Anja, Saklšek Suzana in Smole Lavra. Med moškimi je zablestela ekipa, ki so jo sestavljali  Žaberl Jože, Krajnčan Srečko, Povalej Marjan in Žurej Anton.

Mnogi so se preizkusili v določanju teže prašiča a le enemu je na koncu tudi uspelo. Suvereno zmago in posledično novega prašička si je tokrat pridobil domačin Srečko Hrup, ki je do grama natančno določil težo prašiča – 93,8 kg.

Za konec vabljeni še k ogledu priložene fotogalerije.

 

opera-sentjur-polsi-klik