Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Rokovo poletje 2016: vabljeni koncert harfistke in mezzosopranistke Tanje Vogrin


tanja_vogrin_2V petek, 26. avgusta, se v cerkvi sv. Roka nad Šmarjem nadaljujejo koncerti v sklopu Rokovega poletja 2016. Tokrat bo v enem najbolj izjemnih ambientov nastopila odlična slovenska harfistka in mezzosopranistka Tanja Vogrin.

Tanja Vogrin je ob študiju germanistike v Mariboru končala srednjo glasbeno šolo iz solopetja in harfe ter glasbeni študij nadaljevala na univerzi za glasbo v Gradcu. Študirala je operno petje pri Annemarie Zeller in Joanni Borowski-Isser ter klasično harfo pri Evi Hoffellner, Arcoli Clark in Agnes Polony. Leta 2007 je diplomirala, na isti ustanovi pa je junija 2009 z odliko zaključila tudi magistrski študij koncertnega petja.

tanja_vogrin_1

Iz ljubezni do predklasične glasbe se ukvarja predvsem z raziskovanjem zgodovinskih tehnik petja in igranja na historične tipe harf. To jo je pred leti pripeljalo tudi v Švico, kjer je julija 2015 na znameniti visoki šoli za staro glasbo Schola Cantorum Basiliensis uspešno končala specializacijo iz historičnih harf pod mentorstvom Heidrun Rosenzweig.

Tanja Vogrin je ena redkih interpretov po svetu, ki ob harfi tudi pojejo, ta zgodovinsko informiran način izvajanja pa še posebej razvija kot članica ansamblov Concerto di Margherita, Kitharodia, Austrian Baroque Connection in Amar Corda.

Vstopnice po 5 € so na voljo v Knjižnici Šmarje, v Muzeju baroka in uro pred koncertom v cerkvi sv. Roka.

Brezplačno (za 2 cekina) ponujamo 20 vstopnic za koncerte v okviru Rokovega poletja 2016 v cerkvi Sv. Roka v Šmarju pri Jelšah po izboru: Angelski zvoki baročne harfe (26. 8., ob 20h) in Eleganca flavte in klavirja (9. 9., ob 19h).

Potrebna 2 cekina za naročilo vam podarimo ob prvi registraciji na Polovička.si (desni stolpec), obstoječi člani, ki ste brez, pa jih lahko pridobite z nakupom artiklov v redni ponudbi in tako, da kupite mošnjiček cekinov. Tudi z nakupom cekinov so vstopnice do 75 % cenejše od redne cene.

rokovo-2016-polsi-klik