Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Praznik KS Pristava pri Mestinju s tradicionalno kmečko parado (foto in video)


kmecka_parada_pristava_2016_1Minulo soboto so v Pristavi pri Mestinju obeležili krajevni praznik. Tradicionalno je tudi letos največ pozornosti vzbudila kmečka parada s hudomušnimi prikazi kmečkih opravil posameznih vasi KS. Že 16. tovrstno prireditev so pripravili člani Turističnega društva Pristava.

Na tradicionalni kmečki paradi se je letos predstavilo dvanajst točk, ki so na šaljiv način skušale prikazati kmečka opravila, pa tudi videnje kmetijske politike in političnega dogajanja v državi. Prva točka je pripadal predsedniku KS Pristava pri Mestinju Srečku Gobcu, ki je uvodoma pozdravil zbrane, nato je povabil in predstavil posamezne točke.

Obiskovalci so torej lahko videli kar nekaj atraktivnih in zanimivih točk: Turist biro, Pristavške mažoretke, FD Šentjur, Vidoviško šiviljo, Begunce, ansambel Planko, KD Pristava – cvetlični vrt, peko jajc, Vinogradništvo delanec, Mlečno kraljico, Nove investitorje iz Bližnjega vzhoda in Turistični vlak.

kmecka_parada_pristava_2016_2

Zbrane je ob tej priložnosti nagovoril tudi župan Podčetrtka Peter Misja, ki je povzel minule dosežke in orisal načrte za nadaljnji razvoj kraja. Sledila je pogostitev z golažem in veselica z bogatim srečelovom, pa tudi nočno gasilsko tekmovanje za memorial Darka Jeranka. Za vse omenjeno so poskrbeli člani Krajevne skupnosti in domačega gasilskega društva.

kmecka_parada_pristava_2016_3

Gasilskega tekmovanja se je udeležilo lepo število gasilskih društev, med seboj so se pomerila štiri ženska in deset moških. Med ženskimi ekipami so se najbolje odrezale članice PGD Mestinje, drugo mesto so si priborile članice PGD Šentvid pri Grobelnem, tretje mesto pa PGD Zibika.

Med moškimi so prvo mesto zasedli člani PGD Breg, drugo mesto PGD Lokarje, tretje mesto pa člani PGD Šmarje pri Jelšah.

Vabljeni k ogledu video posnetka sodelujočih v paradi, pripravili pa smo tudi galerijo fotografij, posnetih na dogodku.

eH

Foto: Urban Cvirn (OKo) in eH

sentrupert-polsi-klik