Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šmarje pri Jelšah: 10. 8. 2016


TATVINA TRAKTORJA-KOSILNICE

1. 8. 2016 so bili policisti obveščeni, da je bil v Šmarju pri Jelšah iz ograjenega prostora odtujen traktor-kosilnica znamke John Derre X155R, zelene barve. Z dejanjem je nastala materialna škoda za 2.500 evrov.  Vse ki bi karkoli vedeli o tatvini ali o pojavu traktor-kosilnice policisti prosijo, da jih obvestite.

OGOLJUFALI SO GA

3. 8. 2016 so bili policisti obveščeni, da se je občan v letu 2008 prijavil v spletno nagradno igro za morebitno pridobitev dovoljenja za delo in bivanje v ZDA. Omenjeno nagradno igro je organizirala neznana  agencija, oškodovanec pa je spremljal če je izžreban. Nekajkrat je moral manjše zneske plačati, agenciji pa je  sporočil tudi svojo številko plačilne kartice in njeno kodo, da so mu določena sredstva tudi sami odtegnili iz računa.

Nazadnje je prejel obvestilo, da je bil izžreban ter da moral plačati določeni znesek. To mu je postal sumljivo in je zaradi tega preveril preko veleposlaništva ZDA in ugotovil, da dejansko poteka takšna nagradna igra, vendar ne pri tej agenciji. Tako je ugotovil. da je bil ogoljufan za nekaj več kot 2000 evrov.

TATVINA AVTOMOBILSKE PRIKOLICE

3. 8. 2016 so bili policisti obveščeni, da je bila odtujena avtomobilska prikolica, na kateri je bila ponovljena registrska tablica. Avtomobilska prikolica je znamke Niewiadow, srebrne barve. Z dejanjem je lastnik oškodovan za 1300 EURO-v. Če bi kdo odtujeno prikolico opazil naj obvesti policiste.

SPOR MED IZVENZAKONSKIMA PARTNERJEMA

5. 8. 2016 so bili policisti obveščeni, da sta se izvenzakonska partnerja v okolici Bistrice ob Sotli sprla. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je prijaviteljica bila vinjena in da je ona kršila javni red in mir. Zaradi tega ji je bila izrečena globa, katero bo morala poravnati.

VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA

6. 8. 2016 je bil ustavljen voznik osebnega avtomobila. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti. Pri preizkusu je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola, aklotest je pokazal krepko preko dovoljene meje alkohola v izdihanem zraku. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje. Sodnik se bo odločil ali mu bo vozniško vrnil ali pa ga bo moral ponovno opravljati. Kljub temu pa bo moral plačati še globo.

MOTIL NOČNI MIR IN POČITEK

6. 8. 2016 so bili policisti v zgodnjih jutranjih urah obveščeni, da so gostje v gostinskem lokalu glasni in da motijo nočni red in mir. Na kraju je kršitev dejansko bila ugotovljena, zaradi česar bo  moral lastnik lokala  plačati globo.

PROMETNA NEZGODA

7. 8. 2016 so bili policisti obveščeni, da je prišlo do prometne nezgode med voznikom osebnega avtomobila in konjeniki. Na kraju je bilo ugotovljeno, da so poškodovani konji, katere je oskrbel veterinar in tudi konjeniki, ki so iskali zdravniško pomoč v bolnici Celje. Kršitelju je na kraju bila izrečena globa.