Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poletni tabori Kozje 2016 (foto in video)


poletni_tabor_kozje_2016_1Leto je naokoli in v Kozjem so tudi letos pripravili nepozabno izkušnjo za otroke, poletne tabore. Organizatorji, ŠIK Kozjansko – Zavod za šport, izobraževanje, kulturo in turizem Kozjansko, že vrsto let s pozitivno energijo in zanimivimi projekti bogatijo dogajanje na Kozjanskem.

Letos je poletne tabore po njihovih besedah obiskalo skoraj 260 otrok iz vse Slovenije. Ti so se pod vodstvom mentorjev in animatorjev izpopolnjevali v tenisu, nogometu, košarki in v likovni umetnosti, manjkalo pa ne bo bogatega spremljevalnega programa.

Poletni tabori so priložnost za nova doživetja, nove veščine in sklepanje prijateljstev

V Športnem parku Kozje, kjer tabore izvajajo, so na voljo tenis igrišča, asfaltno igrišče, dve nogometni igrišči z naravno travo ter sanitarije in garderobe. V neposredni bližini imajo postavljene šotore, udeleženci so vseskozi pod skrbnim nadzorom animatorjev in strokovnih delavcev.

poletni_tabor_kozje_2016_2

Taborjenje, ki traja šest dni, je za številne otroke posebno doživetje. Zagotovo je posebno doživetje spanje v šotoru, priprava tabornega ognja in peka hrenovk. Treningi so na urniku dvakrat dnevno, poleg tega imajo udeleženci ves čas na voljo igranje mini golfa, namiznega nogometa, družabnih iger in druženja z novimi prijatelji.

V sklopu tabora so tudi letos obiskali termalni park Aqualuna in Jelenov greben. V četrtek smo jih obiskali ravno v času obiska reševalca, ki jih je učil osnov prve pomoči.

Pred kamero smo povabili nekaj udeležencev, ki so nam zaupali vtise in doživetja z drugega letošnjega tabora, ki je potekal od 3. 7. do 8. 7. Prisluhnete jim lahko tukaj:

Letos kar štirje termini poletnih taborov Kozje

Da dober glas seže v deveto vas, zagotovo velja za poletne tabore v Kozjem. Zavoljo velikega povpraševanja so namreč poleg standardnih treh terminov letos dodali še četrtega, ki se je izvajal od 7. do 12. avgusta. Na voljo je še nekaj prostih mest, udeležencem bodo na voljo nogomet, tenis in likovna umetnost.

Več o taborih je smo povprašali enega izmed organizatorjev in mentorjev Blaža Hartla. Prisluhnete mu lahko tukaj:

Osnovni namen taborov otroke privabiti od računalnikov in televizije v naravo

Cilj organizatorjev je otrokom pričarati nepozaben teden čudovitih dogodivščin v naravi, daleč stran od računalnikov, televizije in drugih elektronskih naprav. In po videnem, jim to že osem let odlično uspeva.

Tabore vodijo posamezniki, ki imajo večletne izkušnje za delo z mladimi in so strokovno usposobljeni na svojem področju. Sodelujejo s trenerji, učitelji, študenti naravoslovnih ved, družbenih ved in likovne umetnosti. Z vsem naštetim nemalokrat pričarajo veselje in srečo otrokom in mladim, saj skupaj z njimi iz leta v leto rastejo in se razvijajo.

poletni_tabor_kozje_2016_3

Vabljeni k ogledu galerije fotografij, posnetih na četrtkovem obisku:

eH

Več o taborih in fotografije z drugih terminov pa najdete na tej povezavi (klik!).

polovicka_celje_klik