Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Anin festival: pod arkadami Grand hotela zapela Romana Krajnčan (video)


V Rogaški Slatini se letošnje poletje odvija Anin festival, ki se počasi zaključuje. Tokrat je pod arkadami Grand hotela Rogaška zapela Romana Krajnčan, ki jo predvsem poznamo iz glasbenega ustvarjanja najmlajšim. Tokrat smo jo slišali v kvartetu z Gregorjem Ftičarjem na klavirju, Goranom Rukavino (kontrabas in kitara) in Dominikom Krajnčanom (trobenta, krilni rog in bobni). Romana je s pesmimi pobožala žensko dušo in nas z zimzelenimi melodijami popeljala v preteklost.

romana2
Romana Krajnčan kvartet v sklopu Aninega festivala v Rogaški Slatini.

Romana se z glasbo ukvarja več kot 30 let in v teh letih je sodelovala z ansambli, kot so Sibila, 12. Nadstropje (Anka kleptomanka), Kranjski Dixiland Band ter v očetovem ansamblu Rž. Nekateri se je spomnimo kot urednice glasbenih strani v reviji Ciciban, vodila pa je tudi avtorsko oddajo za otroke na Radiu Kranj. V zadnjih letih jo lahko videvamo predvsem v muzikalih, zelo uspešna pa je tudi kot avtorica šansonov (Nekaj je v zraku, Vonj po ljubezni in Manjka mi, manjka).

romana1

V sklopu Aninega festivala pa bodo v naslednjih dneh nastopili še  YANU TRIO & WORLD MUSIC, JAZZ LADIES, KLEZCOUSTIC‘S, BLAŽ VRBIČ & BIG BAND GROSUPLJE, MASCARA QUARTET, KAPOBANDA ter v zaključku ALENKA GODEC. Podroben napovednik dogodkov si lahko pogledate na spletni strani ANIN FESTIVAL.

Vabljeni k ogledu krajših videoinsertov Romane Krajnčan.

F/t/v: C. J.

rokovo-2016-polsi-klik