Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

8. Teden starih obrti in običajev pri Kozjanski domačiji 2016 (foto, video)


DSC07471Pri Kozjanski domačiji v Dobju pri Planini so tokrat že 8. leto zapored organizirali Teden starih obrti in običajev, v sklopu katerega so pripravili tudi pester kulturni program. Prireditev, ki se je tokrat odvijala od srede do sobote, je privabila mnoge obiskovalce, ki so se rade volje podružili tudi po končanih prireditvah.

Prireditev se je v sredo začela z literarnim večerom, ki ga je vodila Veronika Gradišek. Letošnja gosta sta bila aforist Jože Mastnak – Marjan iz Šentjurja in Tonči Babič iz Bistrice ob Sotli.

Četrtkov večer je bil v znamenju glasbe. Zbranim so se tokrat predstavili številni nastopajoči, vseskozi pa je za humorne vložke skrbel vsem že dobro poznani moderator Franci Podbrežnik. Oder so si tokrat delili Šentjurski muzikanti, Mladi tamburaši KD Dobje, Simpl band, Ljudske pevke Taščice, Paridolska godca, ansambel Gala kvintet, etno skupina Nojeki, citrarka Jasmina Levičar s pevkama Melito in Martino, njene učenke Veronika, Sara in Janja (trio citer), ansambel Kozjanski zven ter nenazadnje še najstarejša nastopajoča – harmonikašica Milica Prešiček.

page

Med tem ko je bil petkov dan bolj posvečen folklori, je Veronikina sobota zabavi. Danes se bodo lahko otroci  poigrali s starimi igrami za otroke, streljali s fračo velikanko in se brezplačno vozili v zapravljivčku s konjsko vprego. Kulturno društvo Prevorje bo prikazalo kovaško obrt in ročne spretnosti, manjkalo pa ne bo niti kuhe in peke.

 Za konec vabljeni še k ogledu priložene fotogalerije in videa, ki smo ga za vas posneli na četrtkovem dogajanju.

K. S.

sentrupert-polsi-klik