Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

13. Šmarski kolesarski maraton 2016 (foto)


13_smarski_kolesarski_maraton_2016_1Prva avgustovska nedelja je tradicionalno rezervirana za Šmarski kolesarski maraton, ki se je letos odvil že trinajstič. Približno 200 kolesarjev iz celotne Slovenije se je zbralo pred šmarskim gasilskim domom, kjer sta potekala start in cilj maratona, ki je tudi letos potekal na štirih dolžinah.

Kot vsa leta poprej so tudi letos nagradili najhitrejše kolesarje na posameznih dolžinah, posebne nagrade pa so podelili tudi najstarejšima udeležencema, najmlajšemu udeležencu, najštevilčnejši skupini kolesarjev in kolesarju, ki ima prebivališče najdlje od Šmarja.

Šmarski kolesarski maraton že vrsto let poteka v okviru akcije Slovenija kolesari (Odbor športa za vse pri OKS-ZŠZ, Kolesarska zveza Slovenije in Turistična zveza Slovenije), s katero promovirajo kolesarjenje kot eno najprimernejših športno rekreativnih dejavnosti za širok krog ljudi. Tudi letos so se kolesarji v Šmarju lahko podali na štiri različno dolge trase – najmlajši so se podali na najkrajšo, kilometer dolgo traso po Šmarju, imenovano mini maraton.

13_smarski_kolesarski_maraton_2016_2

Kolesarje in ostale zbrane so pred začetkom maratona pozdravili župan občine Šmarje pri Jelšah Stanislav Šket, Jaka Rihtarič in predsednik ŠD Šmarje pri Jelšah Robi Šramel. Kolesarjem so zaželeli lepo vožnjo in srečno vrnitev na cilj, župan pa je ob tej priložnosti pohvalil dobro delo športne sekcije društva, ki že vrsto let organizira dogodek.

Zmagovalec najdaljšo razdaljo premagal v uri in triinštiridesetih minutah
Takoj za najmlajšimi, ki so se na pot podali prvi, se je na veliki maraton (dolžina proge je bila 66 kilometrov) podalo največje število kolesarjev, za njimi nekaj deset udeležencev srednjega maratona (dolžina proge 42 kilometrov), nazadnje pa še peščica udeležencev, ki se je odločila spoprijeti se s traso malega maratona v dolžini 22 kilometrov.

13_smarski_kolesarski_maraton_2016_3

Po dobri uri so na cilj pripeljali najhitrejši kolesarji malega in srednjega maratona, uro in slabih triinštirideset minut pa je za najdaljšo razdaljo potreboval najhitrejši kolesar velikega maratona, Denis Potočnik. Drugo mesto si je priboril Marko Plank, tretje pa Damjan Ipšek.

Nagradili naj ekipo, najstarejša in najmlajšega udeleženca
Tudi letos je nagrado za najštevilčnejšo ekipo kolesarjev prejela ekipa iz Šentjurja, člani šentjurske ekipe Power. Najstarejša udeleženca velikega maratona sta bila letos bila Irena Berčon in Anton Majcen, najmlajši Aleksander Koželj.

13_smarski_kolesarski_maraton_2016_4

Vsak udeleženec je prejel majico in malico, ob vrnitvi v cilj pa je prejel kolajno in osvežilni napitek. Dogodek so popestrili člani Kluba starodobnikov Večno mladi Šentjur, med udeleženci pa smo opazili tudi župana sosednje občine Šentjur, Marka Diacija.

Vabljeni k ogledu galerije fotografij, posnetih na dogodku.

eH

muri-polsi-klik