Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šmarje pri Jelšah: 13. 7. 2016


policijska postaja smarjeVOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA IN PRIDRŽANJE OSEBE 

Dne 4. 7.2016 je bil v okolici Podplata ustavljen in kontroliran voznik osebnega avtomobila. Pri kontroli prisotnosti alkohola je bilo ugotovljeno, da je voznik pod vplivom alkohola. Ker je voznik oporekal rezultatu preizkusa ter je odklonil podpis zapisnika in strokovni pregled, mu je bilo odrejeno pridržanje do iztreznitve. O nadaljnji vožnji voznika bo odločalo sodišče.

NAŠEL OROŽJE

Dne 7. 7.2016 so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni, da je oseba pri čiščenju stanovanjske hiše po pokojnem sorodniku na območju Kozjanskega našla različne naboje, vžigalno vrvico in starejši predelani revolver.

UGRIZ  PSA

Istega so bili obveščeni, da je na širšem Šmarskem območju pes ugriznil osebo. Ugotovljeno je bilo, da  je pes, ki ni imel zagotovljenega fizičnega varstva, pritekel na cesto ter je ugriznil kolesarja v nogo. Oseba je naknadno iskala zdravniško pomoč. Skrbniku psa je bil na kraju za storjeni prekršek izdan plačilni nalog za plačilo globe, prav tako pa smo o ugrizu psa obvestilu pristojno veterinarsko organizacijo.

KRŠITEV JRM IN PRIDRŽANJE OSEBE

Prav tako, 7. 7. 2016, so bili obveščeni, da je v družinskem krogu na Kozjanskem domov prišla vinjena oseba, ki se je sporekla s sinom. Med navedenima je prišlo do medsebojnega besednega žaljenja ter fizičnega prerivanja. Zaradi storjenega prekrška sta si oba prislužila plačilna naloga za plačilo globe. Eden izmed kršiteljev, ki je na kraju v prisotnosti policistov nadaljevala s kršitvijo in ni upošteval ukazov policistov je preostanek dneva oz. noči preživel v pridržalnih prostorih na policijski postaje.

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO

Dne 9. 7. 2016 so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah napoteni na vlom v stanovanjsko hišo v okolici Podčetrtka. Ugotovljeno je bilo, da je NN storilec na vzvod vlomil skozi okno, od koder je imel prost dostop v prostore stanovanjske hiše. Iz notranjosti je odtujil predmete iz rumene kovine v vrednosti cca. 1800 EUR. Za storilcem še zbirajo obvestila,  zoper njega pa bo podana kazenska ovadba na državno tožilstvo v Celju.   1

ZASEŽENO MOTORNO KOLO

10. 7. 2016 so policisti na relaciji Šentvid-Šmarje/J., ustavili in kontrolirali voznika motornega kolesa, ki pa ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja ustrezne kategorije, v katero spada njegovo motorno kolo. Posledično mu je bilo na kraju motorno kolo zaseženo. O usodi vozila, kakor tudi o kazni za storjeni prekršek bo odločal sodnik.

Iztok PINTER

KOMANDIR POLICIJSKE POSTAJE

Višji policijski inšpektor II

polovicka_celje_klik