Pivo in cvetje 2016, četrtkov večer (foto, video)

15. 7. 2016 11:13

V Laško se je vrnil tradiconalni festival Pivo in cvetje, tokrat že 52. po vrsti.

Organizatorji so poskrbeli za pester program, v katerem ne manjka različnih aktivnosti. Na otvoritveni dan so na obiskovalce zabavale zasedbe Tabu, Siddharta, Joe Satriani in mnogi drugi.

V Kulturnem centru nastopili tolkalisti

Louie’s Cage Percussion je avstrijski tolkalni ansambel, ki se je v četrtek predstavil širši publiki v Laškem. Akademsko šolani glasbeniki združujejo klasično glasbo, jazz in elektronsko glasbo, poleg igranja pa imajo tudi igralske spretnosti. Fantje so s kitarami, klaviaturami, tubami in seveda s glasom navdušili obiskovalce, del njihovega nastopa pa si lahko ogledate v video insertu ter fotogaleriji.

PivoInCvetje-4

Lepo je res na deželi

Pred banko stoji vasica, v kateri možnarji z gosti prikazujejo šege in običaje podeželja. V hiškah so različne domače dobrote in izdelki, poleg njih pa domači mojstri prikazujejo skoraj pozabljene obrti. Letošnje teme bodo posvečene godcem, ljudskim glasbilom in farnemu patroni.

,,Eno zaigrajmo!”

Letos Laščani izvajajo 10. Anzekov pohod, njemu v čast pa so pripravili program, ki prikazuje, kako so godci znali zaslužiti dodaten denar za preživetje. Nastopili so člani Kulturnega društva Ofirovci in koledniki, Kulturno umetniško društvo Lipa Rečica s Harmonikarskim orkestrom n Triom Planinšek, KUD Šentrupert, ki je zapelo ženinu in nevesti. Pridružili so se tudi godbeniki Godba na pihala Laško ter domači mojstri iz Male Breze ter Šentlenarta in Laški likovniki.

PivoInCvetje

DJi na Maltu

Na odru Malt bodo letos DJi, že prvi dan so se predstavili Jack Eye Jones, DJ Luxia (Špela Nemec) in DJ Atrix (Simon Erman).

Na Jubilejniku Gadi in Novi fosili

David Novak, Anže Zavrl in Primož Ilovar, ki skupaj igrajo v skupini Gadi, so na odru Jubilejnik otvorili festival. Za njimi pa so nastopili še Novi fosili.

V Clubu tudi Jurij Zrnec

Na odru Club so nastopili Pliš 5, Leni Kravac in Emersound, kot voditelj pa se je preiskusil Jurij Zrnec.

PivoInCvetje-2

Dogodkov v Laškem ne manjka

Društvo Sinji goban se je letos ponovno vrnilo na festival in pripravilo razstavo skoraj 100 vrst gob, ki si jih lahko ogledate na Aškerčevem trgu. Obiskovalci si lahko ogledajo tudi Pivovarno Laško in muzej Laško, v njem je razstava pivovarskih etiket. Društvo invalidov Laško pa se letos predstavlja s razstavo ročnih del – Narejeno z Ljubeznijo.

Vabljeni k ogledu video insertov in fotogalerije.

[simpleviewer width=100% height=700 id=1011]

Na Celje.info si boste lahko ogledali tudi reportaži s petkovega in sobotnega večera

Evelin Brodnik

folkzafolk-polsi-klik

 

Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
154 queries in 1,125 seconds.