Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Obeta se pestro glasbeno poletje na gradu Podsreda 2016


glasbeno_poletje_grad_podsreda_2016_1Tudi v letošnjem poletju bodo v Kozjanskem parku na gradu Podsreda izvedli skupno pet glasbenih seminarjev in sicer seminarje za trobento, klarinet, flavto, saksofon in violončelo. Glasbeno poletje na gradu Podsreda izvajajo že polnih dvaindvajset let, torej od leta 1995. Seminarji so namenjeni začetnikom, učencem nižjih in dijakom srednjih glasbenih šol ter študentom.

Osnovno poslanstvo tovrstnih prireditev je, da v poletnih mesecih oživijo prostori “najbolj grajskega med gradovi na slovenskem” saj predstavlja grad Podsreda eno najkvalitetnejših grajskih stavb, ki ji ob uspešni arhitekturni prenovi s programskim oživljanjem dajejo novo kvaliteto in vsebino.

Že osmo leto zapored se bo v vlogi odličnega umetniškega vodje glasbenega poletja na gradu Podsreda znašel prof. Andrej Zupan. Minulo nedeljo, 10. julija, so pričeli z glasbenima seminarjema za klarinet in flavto. Kot je v navadi, se bodo tudi letos predstavili profesorji s pravim koncertom profesorjev šole za klarinet in flavto.

Koncert so odigrali v sredo, 13. julija v Termah Olimia. Obiskovalci so lahko prisluhnili flavtistki Nataši Paklar, klarinetistu Andreju Zupanu in pianistu Tadeju Horvatu.

glasbeno_poletje_grad_podsreda_2016_2

Letos na gradu Podsreda pet seminarjev

V letošnjem letu bodo skupno izvedli pet seminarjev in sicer je konec junija pod mentorstvom prof. Jureta Gradnišnika potekal seminar za trobento, seminarja za flavto in klarinet pod mentorstvom prof. Nataše Paklar in prof. Andreja Zupana poteka v tem tednu.

Od 24. do 29. julija bodo izvedli seminar za saksofon, ki ga bo vodila prof. Betka Bizjak Kotnik, od 7. do 14. avgusta pa bodo organizirali zadnjega od letošnjih seminarjev in sicer seminar za violončelo, ki ga bo vodila prof. Karmen Pečar.

glasbeno_poletje_grad_podsreda_2016_3

V okviru seminarja bodo v bližnji prihodnosti tako izvedli dva koncerta in sicer v Termah Olimia v sredo, 13. julij 2016, ob 20. uri (Nataša Paklar – flavta, Andrej Zupan – klarinet in Tadej Horvat – klavir) in na gradu Podsreda, v soboto, 16. julij 2016, ob 18. uri, koncert udeležencev mojstrskega tečaja za klarinet in flavto.

Vstop je prost!

Več o seminarjih si lahko preberete na tej povezavi (klik!).

rokovo-2016-polsi-klik