Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Nastop Tanje Žagar v prenovljenem slatinskem parku pri paviljonu Tempel (foto in video)


Občina Rogaška Slatina je v sodelovanju z zasebniki (Hotel Sava Rogaška, d. o. o. in SLKI, d. o. o.) obnovila še drugi del parka pri paviljonu Tempel. Slovesno otvoritev so Slatinčani obeležili s koncertom Tanje Žagar in njene spremljevalne skupine.

Župan Občine Rogaška Slatina, mag. Branko Kidrič, je povedal, da je projekt vreden 430 tisoč evrov, da pa brez zapletov pri načrtovanju prenove ni šlo. Trenutna ureditev parkovnega območja pri paviljonu Tempel je domačinom dala nov prireditveni prostor, hkrati pa je občina zgradila tudi novo pot do Aninega dvora ter kapelice sv. Ane, ki je varnejša za invalide in peščce.

Več o sami investiciji projekta si lahko pogledate v spodnjem videoprispevku nagovora župana Občine Rogaška Slatina, mag. Branka Kidriča.

parkprejinpotem
Park pred in po prenovi. Slika Občine Rog. Slatina.
otvoritevparka
Program je povezovala Alenka Vodušek.

Po 5 letih prenove parka v spodnjem delu se je Občina odločila, da bo pomagala s prenovo še preostalega dela, čeprav naj bi bili za to zadolženi lastniki zemljišča. S skupno vizijo jim je uspelo, tako je park v celoti prenovljen. Naslednji večji projekt, ki ga domačini tudi že težko pričakujejo, je ureditev centralnega otroškega igrišča, ki bo v neposredni bližini.

Vabljeni k ogledu galerije fotografij ter inserta koncerta Tanje Žagar.

f/t/v: J. C.

folkzafolk-polsi-klik

Save