Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V KS Zagorje v svoj namen predali novo vodovodno omrežje


vodovod_ks_zagorje_1Krajani Pokorne vasi in Bistrice v krajevni skupnosti Zagorje so se minulo soboto veselili, ko so namenu uradno predali 5 tisoč metrov novega vodovoda. Investicije je brez davka na dodano vrednost težka 158 tisoč evrov. Večino sredstev je bilo zagotovljenih iz občinske malhe, so pa svoj delež prispevali tudi uporabniki, ki so poskrbeli še, da so ob tej zanje zelo pomembni pridobitvi, priredili pravi vaški praznik.

Pravega pomena vode, te najpomembnejše življenjske dobrine se zavemo šele, ko le te zmanjka in ko je pipa suha ali pa ko na pipo priteče nekvalitetna voda. Tudi v Bistrici in v Pokorni vasi je na domačijah tamkajšnjih prebivalcev večkrat usahnila pipa ali pa je iz nje pritekla nepitna voda. Prav zaradi tega je po besedah županje Kozjega Milence Krajnc bila želja in potreba tamkajšnjih vaščanov po stalni in kakovostni vodi še toliko večja.

HVALEŽNI VSEM, KI SO POMAGALI, DA JE PRIŠLO DO IZGRADNJE VODOVODA

Minulo soboto, ko so v Pokorni vasi na domačiji Ane Polšak nov in težko pričakovani vodovod predali svojemu namenu, se je zgodil pravi vaški praznik. V imenu vaščanov se je vsem, ki so jim pomagali, da je prišlo do izgradnje vodovoda zahvalila Dragica Turk. Dejala je, da so se vrsto let spopadali s težavo pitne vode, ko zaradi suše iz pip ni pritekla niti kapljica in so jih s pitno vodo oskrbovali gasilci  PGD Lesično-Pilštanj-Zagorje, za kar so jim iskreno hvaležni.

vodovod_ks_zagorje_3

Tudi preobilno deževje ni bilo naklonjeno njihovi pitni vodi in zato so bili zelo veseli, ker so njihovim težavam prisluhnili v lokalni skupnosti in jim pomagali. Že v mandatu prejšnjega župana Kozjega Dušana Andreja Kocmana so se pričeli prvi  dogovori o izgradnji vodovoda, do končne realizacije pa je prišlo letos, za kar vaščani Pokorne vasi in Bistrice hvaležni županji Milenci Krajnc, občinskemu svetu in občinski upravi, krajevni skupnosti Zagorje, in izvajalcem del.

Županja Kozjega Milenca Krajnc je povedala, da je izvajalec del OKP javno podjetje za komunalne storitve Rogaška Slatina, d.o.o. s podizvajalcem Adolf Kunej s.p. iz Gorjan začel z gradbenimi deli v novembru 2015. V zelo kratkem času je izvajalec uspel položiti več kot 5.000 m novega vodovoda, zgraditi individualne priključke na objekte, nov razbremenilnik in redukcijo tlaka ter zgraditi 3.000 m nove kanalizacije za telekomovo optično omrežje, kjer je Telekom Slovenije prispeval kanalizacijske cevi in jaške.

vodovod_ks_zagorje_4

Projekt je bil realiziran v načrtovanem finančnem obsegu v vrednosti 158.000 € brez DDV, za kar je večino sredstev zagotovila Občina Kozje iz proračuna, del sredstev pa so s plačilom sofinancerskega deleža v višini 1.500 evrov na priključek, prispevali občani obravnavanega območja. Po besedah županje je občina z izgradnjo vodovodnega omrežja na Bistrici in v Pokorni vasi omogočila več kot štiridesetim prebivalcem območja, možnost priklopa na javno vodovodno omrežje.

PRAVI VAŠKI PRAZNIK

Ob odprtju vodovoda je bil zelo vesel tudi predsednik krajevne skupnosti Zagorje Daniel Zalokar, ki se je zahvalil  krajanom Pokorne vasi in Bistrice, ki so bili potrpežljivi in vztrajni, da je želja po vodovodu dozorela in se izvedla. Prav posebej pa je bil Zalokar vesel, ker so stopili skupaj in v lastni režiji organizirali uradno odprtje vodovoda na nivoju, ki bi jim ga lahko marsikje zavidali.

vodovod_ks_zagorje_2

S tem so še enkrat dokazali hvaležnost vsem, ki so jim pomagali ter hvaležnost, da bo odslej voda tudi zanje venomer dostopna. Vsemu temu veselju so glavni akterji zgodbe vodovoda Pokorna vas Bistrica nazdravili z vodo, potem pa se skupaj z vaščani poveselili ob izvrstno pripravljeni pogostitvi, za katero so poskrbeli krajani, ki so se tega dne resnično izkazali ter dokazali, da se še kako zavedajo kako pomembna dobrina je voda.

Pripravila: Zdenka Ivačič, OKo