Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

UTŽO Šmarje pri Jelšah: z Zvenečimi jelšami zaključili sedmo študijsko leto


zakljucek_utzo_smarje_2016_1Včeraj je v Muzeju baroka Šmarje pri Jelšah potekalo zaključno srečanje študijskega leta 2015/2016 Univerze za tretje življenjsko obdobje Šmarje pri Jelšah. Dogodek so s koncertom, naslovljenim “Od jeseni do poletja pesem zveni” oblikovali pevci Zvenečih jelš z mentorico Jasmino Levičar ter pravljičarka Majda. Po uradnem delu je sledilo druženje v atriju šmarskega muzeja.

Letos UTŽO Šmarje pri Jelšah obiskovalo preko 210 članov
Po besedah vodje dejavnosti UTŽO Šmarje pri Jelšah Jane Turk Šulc je bilo v UTŽO Šmarje pri Jelšah, skupaj z oddelkom v Kozjem, vpisanih preko 230 članov. “Člani UTŽO Šmarje pri Jelšah prihajajo tudi od drugod, ne le iz šmarske občine, temveč tudi iz občin Rogaška Slatina, Rogatec, Podčetrtek, Šentjur, Kozje in celo Ljubečne. V letošnjem študijskem letu smo pripravili kar 19 krožkov, v katerih je delovalo 24 skupin.”

Ustanovitev UTŽO v Šmarju pri Jelšah sicer sega v november 2009, ko je bilo vpisanih 75 članov, v Kozjem pa v februar 2011 leta. Število članov je iz leta v leto naraščalo, v šolskem letu 2015/2016 je bilo po podatkih UTŽO Šmarje pri Jelšah vpisanih 212 članov.

zakljucek_utzo_smarje_2016_2

V prihodnjem študijskem letu nekaj novitet, želja tudi bralni krožek
Vodja dejavnosti UTŽO Šmarje pri Jelšah Turk Šulceva nam je tudi zaupala, da se v naslednjem študijskem letu obeta kar nekaj novosti: “V prihodnjem študijskem letu pripravljamo nekaj novitet, ena izmed njih bi lahko bila vsaj ena večdnevna ekskurzija, še vedno pa bo poudarek na aktivno vključevanje članov na različnih prireditvah in dejavnostih. Seveda pa je moja tiha želja, da bi zaživel bralni krožek, preko katerega bi se seznanjali z novitetami in še bolj navduševali nad branjem. “

Ob vsem tem pa je razveseljivo tudi dejstvo, da se preko dejavnosti UTŽO tudi v tem študijskem letu beleži večji obisk in zanimanje za ostale dejavnosti zavoda (obisk knjižnice in prireditev) in da preko te dejavnosti v knjižnico in kulturni dom privabljajo ljudi, ki ju prej niso obiskovali (številne tudi iz drugih krajev oz. občin).

zakljucek_utzo_smarje_2016_3

Direktor JZ Knjižnica Šmarje pri Jelšah Jože Čakš o skorajšnjem odprtju Muzeja baroka
Uvodni pozdrav na zaključnem srečanju je pripadel direktorju Knjižnice Šmarje Jožetu Čakšu, ki se je zahvalil sodelavcem, mentorjem in članom UTŽO Šmarje pri Jelšah, brez katerih seveda vsega tega ne bi bilo.

Mimogrede je omenil uradno odprtje Muzeja baroka, ki se bo odvilo v petek, 11. junija in ponosno povedal, da so dobili nazaj vseh 43 originalnih baročnih lesenih kipov, starih okoli 270 let in dve veliki oljni sliki, za kar so seveda morali zagotoviti ustrezne prostore, ki zadoščajo muzejskim normativom.

Ob koncu je Čakš še povabil k dogodkom, ki se bodo odvili v poletju v okviru Knjižnice Šmarje in Muzeja baroka in bodo zanimivi in kvalitetni. Med njimi ima posebno mesto Rokovo poletje.

Pevci Zvenečih jelš z mentorico Jasmino Levičar ter pravljičarka oblikovali program
Program so s koncertom obogatili pevci Zvenečih jelš z mentorico Jasmino Levičar, povezovalka je bila Majda Prevoršek. In ravno Zveneče jelše in pravljičarke veljajo za ambasadorje UTŽO Šmarje pri Jelšah, kar so še enkrat več na zaključku dokazali.

zakljucek_utzo_smarje_2016_4

Po uradnem delu je sledilo druženje v atriju šmarskega muzeja.

eH

polovicka_celje_klik