Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Tradicionalni pohod Od gorce do gorce na Sladki Gori tudi letos množičen (foto)


pohod_od_gorce_do_gorce_2016_1V soboto, 25. junija, je na Sladki Gori potekal tradicionalni, že 12. pohod Od gorce do gorce. Organizatorji pohoda so bili Turistično društvo Skriti biser Sladka Gora in ponudniki ob poti, ki je bila letos daljša. Pohoda se je udeležilo veliko število pohodnikov in ljubiteljev gorc, ki so v nestanovitnem vremenu imeli možnost obiskati skupno kar 20 postojank.

Kot je v navadi, so se tudi letos pohodniki pri Domu krajanov in gasilcev Sladka Gora začeli zbirati že v ranih jutranjih urah. Nekateri so tudi vplačali simbolno startnino, na podlagi katere so prevzeli letošnje bele majčke z logotipom pohoda.

Letos pohodniki po daljši poti
Številni pohodniki so krenili na pot že pred deveto uro dopoldne, ko je predsednica TD Skriti biser Majda Jurše simbolično pozdravila pohodnike. Ti so ali lahko najprej ogledali sladkogorsko cerkev in Fidlerjevo kapelo in se že ustavili na prvi “okrepčilni” postojanki, na Cahonovi domačiji. Sledila je pot do treh razglednih točk, nato pa so se pohodniki vnovič okrepčali na Potiskovi domačiji. Pot jih je nato vodila do razgledne označene točke, v Andrejevi gorci jih je čakal pečeni odojek.

pohod_od_gorce_do_gorce_2016_2

Ob 13. uri so se pohodniki lahko udeležili bogoslužja v cerkvi sv. Mihaela, nato pa so premierno krenili do Zeliščne kmetije Gorska roža. Sledil je ogled obnovljenega Pongračevega križa, sledil je pohod do stalnega izvira pri koritu.

Slavko Jerič je tudi tokrat poleg stalne ponudbe ponudil na ogled slikarsko razstavo, po kateri so se pohodniki pomaknili v Majcnovo gorco. Od tam so pohodniki krenili do zajetja in rezervoarjev – bisera iz božje zakladnice 1931. Po ogledu izvira, po katerem je sladkogorsko turistično društvo dobilo ime, so se pohodniki sprehodili do Čebularjeve gorce, nadaljevali do Smoletove, zaključek pa je tradicionalno potekal v Juršetovi gorci.

pohod_od_gorce_do_gorce_2016_3

Ponudniki tudi letos zadovoljili pričakovanja pohodnikov 
Tudi letos so ponudniki zadovoljili pričakovanja številnih pohodnikov in s tem še enkrat več pokazali svojo gostoljubnost, prijaznost in široko paleto odlične ponudbe. Pohodniki so dan preživeli v znamenju številnih degustacij vin in kulinaričnih dobrot domače kuhinje.

Vabljeni k ogledu galerije fotografij, posnetih pred in med pohodom.

eH

foto: Digital studio in eH

polovicka_celje_klik