Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šmarski župan sprejel najboljše osnovnošolce (foto)


sprejem_ucencev_pri_zupanu_smarje_2016_1Minuli torek je v veliki dvorani šmarskega kulturnega doma potekala predstavitev letošnjih raziskovalnih nalog, po predstavitvi pa je župan Stanislav Šket sprejel najboljše učence OŠ Šmarje pri Jelšah in Glasbene šole Rogaška Slatina. Na sprejem je bilo povabljenih 78 učencev, od tega 10 zaradi športnih uspehov, še tri učenke je za sprejem predlagala Glasbena šola Rogaška Slatina, podružnica Šmarje pri Jelšah.

V iztekajočem se šolskem letu je sicer osnovno šolo obiskovalo 949 učencev, oblikovanih je bilo 47 oddelkov.

Tri desetletja raziskovalnih nalog na šmarski OŠ
Letos raziskovalno delo učencev osnovne šole Šmarje pri Jelšah slavi tri desetletja. Prvi dve nalogi sta bili izdelani leta 1986, takrat pod mentorstvom mag. Karla Šmigoca. V letošnjem šolskem letu je število raziskovalnih nalog doseglo 108.

Učenci so skupaj z mentorji letos izdelali sedem raziskovalnih nalog, ki so jih predstavili na minulem srečanju. Raznolike in zanimive naloge so se dotikale številnih perečih vprašanj na različnih področjih.

sprejem_ucencev_pri_zupanu_smarje_2016_2

Dejavnike nakupa oblačil pri devetošolcih in učiteljicah so raziskovale Maša Krameršek, Natalija Drame in Bianca Thieme iz 9. d, prehod Merkurja so predstavili Domen Kamplet in Tadej Zidar iz 8. b ter Jan Mraz iz 8. d, z detektorji kozmičnih delcev sta zbrane seznanili Ana Opalič iz 9. c in Zala Petauer iz 9. d, biotehnološki postopek varjenja piva sta predstavili Eva Fajs iz 9. a in Manca Schmid iz 9. d, o vplivu socialnih omrežij na odraščanje je več povedala Aleška Voh iz 8. b, aktualno tematiko begunstva sta predstavili Anina Božiček iz 9. a in Ana Lee Pantner iz 9. c, pasti mladostništva pa so raziskovali Ognjen Jošić, Amanda Planinšek in Manca Avsec iz 7. a.

Tudi letos izjemni uspehi učencev šmarske osnovne šole
V iztekajočem se šolskem letu so učenci Osnovne šole Šmarje pri Jelšah osvojili več kot  700  priznanj in plaket na različnih tekmovanjih, od tega več kot 500 bronastih, 74 srebrnih priznanj na področnih tekmovanjih, 83 srebrnih priznanj na državnih tekmovanjih, 47 zlatih priznanj.

Ob vsem naštetem pa velja izpostaviti izjemen uspeh devetošolke Ane Opalič, ki je osvojila skupno kar 25 priznanj, od tega 8 zlatih, dve prvi nagradi v državi, drugo nagrado in eno prvo mesto v državi.

sprejem_ucencev_pri_zupanu_smarje_2016_3

Sedem učencev je bilo povabljenih na 23. Santpetersburško olimpijado, saj so bili med desetimi prvouvrščenimi v svoji kategoriji na državnem tekmovanju iz astronomije. Vidne uspehe so učenci ponovno dosegli na športnih področjih, zelo uspešni so bili šahisti in glasbeniki.

Povabljeni prejeli knjižno nagrado, kino vstopnice in žoge
Župan je vsakemu od povabljenih tudi tokrat osebno čestital in izročil knjižno nagrado s posvetilom, športne ekipe so prejele kino vstopnice za šmarski kino in žoge. Učencem sta za uspehe čestitala še ravnatelj OŠ Šmarje pri Jelšah Mitja Šket in vodja podružnice Glasbene šole Rogaška Slatina v Šmarju pri Jelšah Martina Rančigaj Žabkar.

sprejem_ucencev_pri_zupanu_smarje_2016_4

Za kulturni del sprejema je poskrbela vokalna skupina osnovne šole, zaigral je trio Glasbene šole Rogaška Slatina Strings team v sestavi: citrarki Eva Novak in Lara Regoršek ter kitaristka Manca Schmid.

Vabljeni k ogledu galerije fotografij, posnetih na dogodku.

eH

polovicka_celje_klik