Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šmarski podjetnik razvil inovativno leseno igračo, za katero se že zanima nemški trg


lesena_igraca_decman_1Naši kraji zopet narekujejo pozitivno podjetniško zgodbo, ki je še kako dobrodošla v aktualni gospodarski klimi. Pred kratkim jo je začel pisati šmarski podjetnik Roman Dečman, ki po izgubi službe ni vrgel puške v koruzo in se smelo lotil svojega osnovnega poslanstva ter ustvaril inovacijo, za katero se zanimajo tudi tuji trgi, prvo naročilo pa je že prišlo iz Nemčije.

Roman Dečman je razvil leseno igračo, namenjeno otrokom od prvega leta dalje, uporabna je tako za dom kot za vrtec, kot igralo ali kot pohištvo za odlaganje igrač in ostalih pripomočkov. Glavna značilnost igrače je okolju prijazen material ter dejstvo, da jo je moč uporabljati in spreminjati na popolnoma preprost in inovativni način.

Za inovacijo je Roman Dečman prejel certifikat, saj je morala inovacija izpolnjevati strogo predpisana merila.

Ideja za igračo je prišla spontano

Ideja za izdelavo večnamenske lesene igrače prišla spontano, “krivec” za razvoj ideje pa je bil njegov nečak. Slednji je želel leseno stojišče z ograjo, ki bi bila primerna za otroka, da bi pomagal pri kuhinjskih opravilih. Dečman se je spoprijel z naročilom in začel razvijati idejo, da se stojišče lahko z nekaj potezami spremeni v sedišče za otroka. Kasneje se je porodila ideja, da bi stojišču/sedišču dodal še stopnice in tobogan, dodal pa je tudi mizo.

lesena_igraca_decman_7

To leseno igračo je najprej predstavil v bližnjem vrtcu, kjer je že ob prvi predstavitvi doživel veliko zanimanje in interes za to igračo, minuli teden pa jo je predstavil v odmevni oddaji na nacionalni televiziji, Prava ideja.

Po besedah Romana Dečmana je tovrstna igrača primerna tako za vrtce kot za dom in je dosegljiva za vsak žep. Zanimanje zanjo prihaja iz vseh koncev Evrope, med drugim iz Francije in Anglije, prva serija igrač pa je že v izdelavi za nemški trg.

eH

polovicka_celje_klik