Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šmarski boksarji odlični na državnem prvenstvu v boksu


drzavno_boks_legionar_1Od 27., do 29. maja, je na Ravnah na Koroškem potekalo državno prvenstvo v boksu, ki se ge je udeležilo tudi osem boksarjev iz Boks kluba Legionar. To so bili Klara Šurbek (mlajša kadetinja), David Škorjanec, Gašper Podgoršek, Gal Šepic in Sara Poharc (vsi v kategoriji kadeti), mladinec Sergej Božič ter člana Fran Firer in Anja Povalej. Dosegli so odlične rezultate, skupno tri zlate medalje, po dve srebrni in bronasti medalji ter eno peto mesto.

Tri zlate medalje za Boks klub Legionar
Prvo meto so si priborili Klara Šurbek, Sara Poharc (premagala je kar 2 leti starejšo mladinsko državno prvakinjo Jasmino Strelec) in Sergej Božič, ki je v kategoriji do 91 kg boksal proti Žigu Zupancu (BK Kranj). Sergej je kmalu začutil, da lahko nasprotnika z dobrimi serijami in udarci premaga, kar mu je uspelo in osvojil je naslov državnega prvaka!

Dve srebrni medalji
David Škorjanec je borbo za naslov prvaka izgubil proti Niku Nikolovu Vebru iz (BK Fužinar Ravne). To je bila njegova prva borba na takem nivoju. Boril se je proti nekoliko višjemu nasprotniku. Pokazal je da se zna boriti in z treningi pride tudi napredovanje.

Anja Povalej je boksala proti večkratni prvakinji Anji Jabločnik iz BK Ring Ptuj. Pokazala je lepo borbo, a za zmago je zmanjkalo malo agresivnosti in tempa, a je kljub vsemu osvojila srebrno medaljo.

drzavno_boks_legionar_2

Dve bronasti medalji in peto mesto
Gašper Podgoršek je izgubil borbo za vstop v finale prot Sadiku Gashiju iz (ŽBK Maribor). V svojem prvem nastopu je pokazal lepo mero znanja in volje sicer proti veliko bolj izkušenemu nasprotniku, ki gre poleti na evropsko prvenstvo za kadete (15 let). Gašper je pokazal lepe serije udarcev, a na koncu je za zmago zmanjkalo, osvojil je tretje mesto.

Gal Šepic je boksal v polfinalu z Albancem z slovenskim potnim listom Bislimajem Arijanom iz BK Slovenska Bistrica. V njegovem drugem uradnem dvoboju mu je za zmago zmanjkalo in osvojil je tretjo mesto.

Fran Firer je izgubil četrtfinalno borbo proti kasnejšemu prvaku Andreju Bakoviču (BK Tivoli Ljubljana), ki je ubranil lanski naslov. Pokazal je odličen boks. Z malo več sreče pri žrebu bi lahko bil tudi višje. Za Frana je bila to 7. borba, osvojil je končno 5. mesto.

Ob tem je potrebno povedati, da je bilo prvo državno prvenstvo za vse tekmovalce BK Legionar, razen za Saro Poharc, ki je naslov državne prvakinje osvojila že lani.

Vir in foto: AŠ

pice-lipnik-polsi-klik