Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šmarje pri Jelšah: 29. 6. 2016


VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA

20. 6. 2016 je bil  ustavljen in kontroliran voznik osebnega avtomobila. Pri kontroli prisotnosti alkohola je bilo ugotovljeno, da vozi voznik pod vplivom alkohola. Ker je voznik začetnik, mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, sodnik bo odločal ali ga bo moral ponovno opraviti.

PREPOVED PRIBLIŽEVANJA

21. 6. 2016 so bili policisti obveščeni, da je prišlo v družini v bližini Šmarja pri Jelšah do nasilja, katerega je sin vršil nad staršema. Zaradi nasilja, je bil kršitelju izrečen ukrep prepovedi približevanja. Zoper kršitelja bo podana kazenska ovadba. Ker pa ni upošteval ukrepa, mu je bil izdan tudi plačilni nalog za plačilo globe.

PROMETNA NEZGODA IN VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA

23. 6. 2016 se je na mejni prehod na območju Podčetrtka pripeljala voznica osebnega avtomobila z namenom, da izstopi iz države. Pri postopku je bilo ugotovljeno, da je voznica močno pod vplivom alkohola, prav tako pa ima poškodovano vozilo. Ugotovljeno je bilo, da je pred tem trčila v otok krožišča kar je ni ustavilo in je nadaljevala vožnjo.

Pri preizkusu alkoholiziranosti  z elektronskim alkotestom je ta  pokazal krepko preko dovoljenje meje alkohola v izdihanem zraku. Odvzeto ji je bilo vozniško dovoljenje, morala pa se bo zagovarjati pred sodnikom.

KRŠITEV JAVNEGA REDA IN MIRU

26. 6. 2016 so bilo policisti obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v zasebnem stanovanju. Ob prihodu policistov na kraj kršitelj, ki je bil v očitno pod vplivom alkohola, ni nehal s kršitvijo, prenehal pa ni tudi  po odredbi policistov. Ker se kršitelj ni umiril, mu je bilo odrejeno pridržanje in nočitev v nastanitvenih  prostorih policije. Za kršitev mu je bil izdan plačilni nalog za plačilo globe

PROMETNA NEZGODA

26. 6. 2016 s0 bili policisti obveščeni o prometni nezgodi v kraju Pečica, kjer je voznica osebnega avtomobila zapeljala na nasprotno smerno vozišče ter nato trčila v obcestno brežino. Voznica se je v nezgodi lažje telesno poškodovala in je bila z reševalnim vozilom odpeljana v bolnico Celje.

Zaradi ugotovljenih kršitev v cestnem prometu in povečanju prometnih nezgod, bodo policisti na celotnem območju povečano kontrolirali hitrosti in pa prisotnost alkohola pri voznikih, udeleženih v cestnem prometu. Zaradi tega predlagajo,  da v vozilo sedete bistrega uma, brez prisotnosti alkohola, med vožnjo pa upoštevate omejitve hitrosti. S takšnim ravnanjem boste tudi vi pripomogli k boljši varnosti v cestnem prometu.