Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poletni koncert Big banda Šmarje (FOTO/VIDEO)


poletni_koncert_big_band_smarje (1)

Big band Šmarje pri Jelšah je v soboto, 19. junija 2016, pripravil že tradicionalni poletni koncert. Tokrat je bil koncert zaradi slabega vremena prestavljen v zgornjo dvorano šmarskega kulturnega doma. Koncert je sovpadal s praznikom Občine Šmarje pri Jelšah.

poletni_koncert_big_band_smarje (2)

Tudi to poletje so člani Big banda Šmarje pri Jelšah pripravili tradicionalni poletni koncert, ki je bil del bogatega poletnega dogajanja v šmarski občini. Letošnji junij je namreč v Šmarju še posebej slavnosten, saj občina praznuje že 780-letnico prve omembe kraja. Slabo vreme, kateremu smo priča v zadnjih dneh, pa ni zmotilo zabave željnih obiskovalcev.

Po lanskem odlično obiskanem decembrskem koncertu šmarskega big banda, ki je bil posvečen njegovemu ustanovitelju pokojnemu maestru Adamu Bicskeyu, je pred člani Big banda izredno pestro leto. Prvi v sklopu dogodkov je bil ravno poletni koncert. V prihajajočem vikendu se člani odpravljajo na vnovično gostovanje na Češko – odhajajo namreč na festival Hudba bez hranic, na katerem so pred leti že nastopili in nekako “začeli” glasbeno sodelovanje Slovencev na tem festivalu. Po večkratnih povabilih s strani čeških prijateljev so se tokrat ponovno odzvali vabilu. Že en teden za tem pa člani šmarskega big banda odhajajo v Marezige v slovensko Istro, kjer se bodo udeležili jazz delavnic v sklopu prireditve Marezijazz ter 2. julija na omenjenem festivalu tudi nastopili. Nič manj pestri pa ne bodo poletni meseci, ko bodo glasbeniki nastopali tudi v Termah Olimia. Poleg tega jih pred koncem leta čaka še glasbeno sodelovanje s skupino Šukar, s katero bodo v studiu posneli dve skladbi z lanskega memorialnega koncerta.

Letošnji koncertni repertoar je vnovič vključeval slovenske in tuje zimzelene skladbe, jazz, swing, pop in rock zvrsti. Kot pevci so nastopili njihovi člani Ana Ferme, Tjaša Šuc, Martina Rančigaj in Jernej Krizman, kot gostujoči pevec pa se jim je pridružil Matija Del Negro.

v/t/f: Dejan Hribernik

polovicka_celje_klik