Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Podjetnik leta 2016 je Franc Pišek iz podjetja Pišek – Vitli Krpan iz Šmarja pri Jelšah


vitli-krpanMinuli konec tedna je v Portorožu potekal 5. kongres podjetnikov Slovenije, kjer so med drugim podelili najstarejše priznanje podjetnikom, podjetnicam in podjetniškim skupinam, ki ga letos prvič podeljuje Kongres podjetnikov Slovenije. Laskavi naziv Podjetnik leta 2016 si je po mnenju strokovne komisije priboril Franc Pišek, direktor podjetja Pišek – Vitli Krpan iz Šmarja pri Jelšah, med nominiranci sta bila letos še Tanja Skaza in Štefan Pavlinjek.

Nominirance je strokovna komisija izbirala med podjetniki, podjetnicami ali podjetniškimi skupinami, ki s svojo inovativnostjo, ambicioznostjo in podjetniškim čutom pomikajo meje mogočega in pomenijo presežek v slovenskem podjetništvu. In vseld tega je izbrala najstarejšega proizvajalca traktorskih vitlov na slovenskem tržišču, podjetje iz Šmarja pri Jelšah, Vitli Krpan.

Podjetje Vitli Krpan, ki letno proizvede preko 8000 vitlov, zaposluje preko 100 delavcev,  proizvodnja poteka na 11.000 kvadratnih metrih delovnih površin. Njihova odlika je visok tehnološki nivo proizvodnje, vlaganje v kadre se jim obrestuje v obliki visoke strokovnosti, timskega dela, celostne skrbi za zaposlene, ipd. Podjetje se lahko sicer pohvali še z nazivom Obrtnik leta 2005.

Lani (leta 2015) je po podatkih gvin.com podjetje ustvarilo 21,7 milijonov evrov prihodkov in  4,77 milijona evrov dobička.

dobicek-vitli
Rast dobička podjetja Vitli Krpan skozi leta (vir: gvin.com)

 Foto: www.vitli-krpan.com

pice-lipnik-polsi-klik