Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Hiša vin Emino s priznanji in smelimi načrti vabi na Špricerfest z Mi2 (video)


hisa_vin_emino_2016_1Hiša vin Emino žanje uspehe s kakovostjo vin. Poleg vrhunske ocene virštanjčana in odločitve za barikiranje modre frankinje, so pred kratkim na najbolj znanem in največjem svetovnem ocenjevanju vin prejeli dve bronasti priznanji decanter.

Na včerajšnji novinarski konferenci so direktorr Kmetijske zadruge Šmarje Vinko But, vodja trženja Hiše vin Emino Matija Jagrič in enolog Jure Grubar novinarje seznanili z nagradami ter predstavili načrte za prihodnje in napovedali največji vinsko-rockovski dogodek poletja – Špricerfest z Mi2, ki se bo odvil 2. julija pred Hišo vin Emino.

hisa_vin_emino_2016_2

Na največjem svetovnem ocenjevanju vin Hiša vin Emino z dvema belima sortama
Na največje svetovno ocenjevanje vin Decanter (Decanter World Wine Awards – DWWA) je Hiša vin Emino poslala dve beli sorti in sicer chardonay in sauvignon. Obe sta med 15.000 vzorci prejeli bronasti priznanji, na kar so v Hiši vin Emino še posebej ponosni.

Ob tem je direktor But povedal, da so vsa dosežena priznanja sad dobrega skupnega dela tako zadružnikov kot ekipe Hiše vin Emino, seveda pa brez posodobitev in dobrega marketinga ne gre. K slednjemu so resneje pristopili pred šestimi leti, ko so investirali in posodobili tehnološko opremo in klet in lansirali novo blagovno znamko Emino:

Hiša vin Emino že od samega začetka delovanja kupuje grozdje od kmetov, svojih vinogradov nimajo. Se pa trudijo, da članom, ki že vrsto let na tak način sodelujejo s Hišo vin Emino, omogočajo dostojno ceno za odkup grozdja:

Dobre surovine, tehnologija in večja izobraženost kmetov pogoj za vrhunsko vino

Da pa lahko Hiša vin Emino žanje uspehe na slovenskem in mednarodnem prizorišču, je po besedah Buta potrebna vzajemnost kleti in kmetov, ki grozdje prodajajo, V zadnjih letih se je občutno spremenila tudi tehnologija pridelave grozdja, veliko so prispevale izobraževalne enote.

Vrhunsko vino lahko nastane le iz dobrih surovin in tega se vse bolj zavedajo pridelovalci grozdja:

Na trgovskih policah kmalu tudi nagrajena vina in posebno pakiranje
Nagrajena vina bodo prepoznavna po posebni bronasti nalepki in bodo v kratkem na policah trgovin in v gostinskih lokalih. Ob tem pa dodajajo, da so pripravili posebno pakiranje njihovega vrhunsko ocenjenega virštanjčana. V priročni embalaži bodo štiri steklenice virštanjčana in kozarca za špricer s posebnim emblemom “Mi2 sma špricer”, ki izhaja iz lanske izjemno uspešne promocijske akcije, ob sodelovanju s skupino Mi2.

O prodaji vin, cenah, priznanjih in akciji z Mi2 je več povedal vodja trženja Hiše vin Emino Matija Jagrič:

 Vinsko leto uspehov začeli z virštanjčanom, nadaljevali z Eminentom
V Hiši vin Emino so izjemno leto vinskih uspehov začeli z oceno vrhunsko za belo zvrst virštanjčan, ki ga je ocenil Kmetijski zavod Maribor, kar se je sploh zgodilo prvič v zgodovini kleti. Virštanjčan združuje okuse laškega rizlinga, chardonnaya, sauvignona, rumenega muškata in renskega rizlinga.

Ker pa je bil letnik 2015 izjemen, so se drugič v zgodovini odločili pripraviti linijo najvišjega segmenta vin Eminent, kjer bosta na voljo chardonnay in modra frankinja.

O nagradah, kakovosti vin, posodobitvah in novi zgodbi, ki so jo spisali virštanjčanu, je podrobneje spregovoril enolog Jure Grubar:

Smeli načrti tudi za prihodnost
V zadnjih letih je prodaja vin v Hiši vin Emino naraščala, prejemali pa so pomembna priznanja. Investicije, ki so jih v zadnjih letih izpeljali v Hiši vin Emino, so po besedah Buta plod tudi evropskih sredstev in uspešnih prijav na razpise, v pripravi pa je projektna dokumentacija za posodobitev ostalih, predvsem tehničnih zadev, za katere si želijo, da bi jih izboljšali.

Srednjeročna strategija je odkupiti 350 ton grozdja, kar bi, tako But, zadostilo stroškom za proizvodno enoto, seveda pa je naslednji korak, da vino, pridelano iz tega grozdja, prodajo s čim višjo dodano vrednostjo.

hisa_vin_emino_2016_3

2. julija vabljeni na največji vinsko-rockovski dogodek poletja – Špricerfest z Mi2
Ob koncu, ko so tudi novinarji okusili nagrajena vina, pa so But, Jagrič in Grubar povabili na zabavni dogodek, ki se bo odvil 2. julija pod velikim šotorom pri Hiši vin Emino. Kot osrednji glasbeni gostje bo nastopila še vedno najbolj vroča slovenska skupina Mi2, na odru pa se bodo predstavili tudi domači, še ne toliko uveljavljeni bandi in sicer Sušica band, Soundwave in Lokomotiva.

Obeta se pravi vinsko-rockovski praznik, za katerega vstopnice lahko kupite v Hiši vin Emino, trgovini Kašča v Šmarju in preko spleta na Eventimu.

eH