Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Dejan Mihevc podpisal za Krko!


images_slike3_ured10_sentjur_dejan mihevc - kopijaPo dveh uspešnih letih na čelu domačega kluba je Dejan Mihevc sprejel ponudbo KK Krka in postaja trener moštva iz Novega Mesta. Krka je v minli sezoni osvojila pokal Spar, redni del državnega prvenstva pa zaključila na prvem mestu, kar kljub izpadu v polfinalu v naslednji sezoni prinaša igranje v mednarodni ABA ligi.

V Krki so Mihevcu dali proste roke za izbiro trenerske ekipe, zato je za pričakovati, da se bo skupaj z njim na Dolenjsko podal še kateri od pomočnikov.

38-letni Mihevc bo po Stanku Sebiču in Luki Laporniku tretji Šentjurčan, ki bo zastopal vrste večkratnega državnega prvaka, a prvi v trenerski vlogi. Na vročem stolčku bo nadomestil Vladimirja Anzulovića, kateri je sredi sezone zamenjal Ivana Velića.

Ob podpisu Mihevca so v KK Krka zapisali: “V klubu verjamemo, da so Mihevc in ekipa pomočnikov, ki si jo bo izbral, nosilci napovedanih sprememb, se pravi prevetritve članske ekipe in postopnega vključevanja domačih igralcev v prvo ekipo Krke.”

Dejan Mihevc je trenersko pot začel v mlajših selekcijah domačega kluba in nadaljeval v vlogi pomočnika raznim trenerjem članske ekipe. Nato je vodil reprezentance mlajših kategorij pri KZS, eno leto treniral angleško ekipo London Leoparda, s katero je osvojil naslov državnega  in pokalnega zmagovalca Divizije 1 in bil imenovan za trenerja leta.

Ob vrnitvi v domači kraj, tokrat na mesto prvega trenerja v sezoni 2014/2015 je takoj osvojil naslov državnega prvaka. Letos je KK Tajfun solidno odigral v ligi ABA in tekmovanju FIBA Europe, v državnem prvenstvu pa je izpadel v četrtfinalu proti Union Olimpiji.

Kdo bo Mihevca nasledil na klopi KK Tajfuna še ni znano. O vseh informacijah vas bomo na Kozjansko.info sproti obveščali.