Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Dirka Po Sloveniji 2016: Rogaška Slatina tudi letos gostila start zadnje etape (foto)


4_etapa_dirke_po_sloveniji_rogaska_2016_1Danes dopoldne je v Rogaški Slatini že tretjič zapored potekal start etape kolesarske dirke Po Sloveniji, ki je letos potekala v že triindvajset izvedbi. Na 4. etapi, ki je potekala v dežju, je nastopilo 132 kolesarjev iz 19 klubov.

Zmagovalec zadnje etape je Rus Aleksander Porsev (Katjuša), rumeno majico je zadržal njegov klubski kolega Estonec Rein Taaramäe. Najboljši Slovenec je bil David Per iz Adrie Mobila, ki je dirko končal na šestem mestu.

4_etapa_dirke_po_sloveniji_rogaska_2016_3
Estonec Rein Taaramäe je zmagovalec 23. dirke po Sloveniji.

Start etape dirke Po Sloveniji športni spektakel v Rogaški Slatini

Pred startom 4. etape dirke Po Sloveniji, ko so se tekmovalci podpisovali na podpisno listo, smo se pogovarjali z mag. Brankom Kidričem, županom občine Rogaška Slatina, ki nam je zaupal, kaj tovrstna športna prireditev prinaša kraju in za komentar glede organizacije: No, jaz sem prepričan, da je to spektakel športa v Rogaški Slatini, ne le za področje kolesarstva ampak na splošno športa.

Kar se tiče kolesarjenja je to le nadgradnja naših prizadevanj na zgrajeni športni infrastrukturi, v promocijskem smislu gre pa za eno vrhunsko prireditev, zato nam ni škoda truda, ki smo ga vložili, finančni vložek s strani Občine je zanemarljiv proti temu, kakšen odmev ta dirka oziroma dogodek dosega po Sloveniji kot tudi širom po Evropi. Zato čestitke vsem, ki pri tem kakorkoli sodelujejo, verjamem, da se bomo potrudili, da bo Rogaška Slatina tudi v prihodnje pomemben sestavni del dirke po Sloveniji.

Na vprašanje, kdo bo po njegovem mnenju zmagovalec dirke, pa je Kidrič odgovoril: “Zagotovo si želim, da bi zmagal Slovenec, Rogaška Slatina pa je že zmagala v tem projektu.”

4_etapa_dirke_po_sloveniji_rogaska_2016_2

Trasa zadnje etape dolga dobrih 179 kilometrov

Slatinčani so bili torej tudi letos počaščeni s startom zadnje etape dirke, ki je potekala od Rogaške Slatine mimo Šmarja pri Jelšah proti Celju in Laškem, skozi Hrastnik in Litijo ter se zaključila v Novem mestu.

Dolžina zadnje, 4. etape, je znašala 179,1 km, skupno pa je dirka po Sloveniji bila dolga 590,9 km.

Zadnja etapa 23. dirke po Sloveniji je postregla s tremi gorskimi cilji (Boben, Slivna in Bogenšperk) in velja za bolj razgibano. Ekipa Katjuše je na njej nadzorovala vse tako, da je rumeno majico, ki jo je pred zadnjo etapo nosil Rein Taaramäe, varno pripeljala do Novega mesta.

4_etapa_dirke_po_sloveniji_rogaska_2016_4

Belo majico je ubranil Kolumbijec Egan Arley Bernal Gomez (Androni Giocattoli), rdeča majica je romala v roke Avstralcu Jacku Haigu (Orica GreenEdge), slovensko čast je z osvojitvijo modre majice rešil Jan Tratnik (Amplatz – BMC).

Vabljeni k ogledu galerije fotografij, posnetih na startu 4. etape v Rogaški Slatini.

eH

polsi-koles-klik