Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Županovo vino 2016 je laški rizling vinogradnika Janeza Škrablina


zupanovo_vino_2016_3Sinoči je na Škofiji, v gorci pri Ivanu Tacerju potekal že 15. izbor za “Županovo vino 2016”. Skoraj trideset ocenjevalcev je izmed štirinajstih vzorcev za županovo vino izbralo vino sorte laški rizling, ki ga je pridelal vinogradnik Janez Škrablin s Sladke Gore.

Županovo vino ima že vrsto let status protokolarnega vina za različne priložnosti, predvsem pa bo namenjeno promociji občine Šmarje pri Jelšah. Tudi letošnji izbor je potekal pod okriljem Društva vinogradnikov in kletarjev Trta Šmarje pri Jelšah. Pri ocenjevanju pa so sodelovali člani občinske uprave, občinski svetniki, člani Trte, predstavniki medijev in nekateri drugi gostje.

zupanovo_vino_2016_1

Po uvodnem pozdravu župana Stanislava Šketa in nagovoru predsednika Društva vinogradnikov in kletarjev Trta Janija Vrežeta je sledilo ocenjevanje vin letnika 2015, ki slovi kot odlična letina, kar se je v prvi vrsti odražalo na letošnjih vzorcih.

zupanovo_vino_2016_2

Po seštetih ocenah je komisija razglasila letošnjega zmagovalca, vinogradnika, katerega vino se bo ponašalo z nazivom “Županovo vino 2016″. To je postal vinogradnik Janez Škrablin s Sladke Gore.

eH

tek-po-smarskih-polsi-klik