Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Bistrici ob Sotli so se ob dnevu šole ponovno družile generacije, na dobrodelnem koncertu zbirali za šolski sklad (foto in video)


dan_sole_bos_2016_1Minulo soboto so v Bistrici ob Sotli tradicionalno izpeljali že 37. dan šole, ki ga zadnja leta združujejo z druženjem treh generacij. Tudi tokrat so se učenci skupaj s starši in dedki ter babicami podali na lahkoten pohod po okolici, na svoj račun pa so prišli tudi kolesarji. Pred tem so zbrani uživali v  kulturnem programu, ki mu je sledil slavnostni prevzem novega defibrilatorja in odprtje AED točke, ki se nahaja pri OŠ Bistrica ob Sotli.

Ravnatelj izpostavil odlične dosežke učencev, župan se jim je zahvalil
Ob dnevu šole je uvodoma ravnatelj Bogomir Marčinković tradicionalno izpostavil vidne dosežke učencev. Poimenoval je prav vse, ki so letos šoli prinesli priznanja. Nato je pred mikrofon stopil župan občine Bistrica ob Sotli Franjo Debelak, ki je uvodoma povedal, da morajo biti prav vsi občani ponosni na dosežke učencev, ki se jim je tudi zahvalil. Zbrane je spomnil, da bodo odprli že tretji defibrilator v občini in ravno ta bo na voljo na strateško izredno pomembnem mestu. Celotnemu nagovoru župana lahko prisluhnete tukaj:

Zdravnik Franc Božiček pobudnik za nabavo novega defibrilatorja
Pred mikrofon je stopil tudi glavni pobudnik za nabavo novega defibrilatorja, domačin in zdravnik Franc Božiček. Spregovoril je o pomenu in namenu defibrilatorja. Opisal je pot, ki so jo pobudniki za nabavo defibrilatorja prehodili skozi desetletje, ko so se ti začeli pojavljati. Povedal je tudi, da je rokovanje z njim povsem preprosto in se posameznik hitro nauči ravnanja z njim. Tudi nagovoru Franca Božička lahko prisluhnete tukaj:

Po nagovorih je sledil slavnostni prerez traku in uradna predaja defibrilatorja namenu. Za pevsko točko je poskrbel šolski pevski zbor, manjkala pa ni niti domača pihalna godba Orlica. Po končanem kulturnem programu so se zbrani, skupaj jih je bilo okoli 200, odpravili na pohod, kakšen ducat in pol pa na kolesarjenje. Ob vrnitvi so se pohodniki in kolesarji okrepčali z golažem, ki ga je pripravil šolski kuhar.

dan_sole_bos_2016_2

Nedelja minila v znamenju dobrodelnega koncerta “Nikdar nisi čisto sam”
V nedeljo pa je v Kulturnem domu Bistrica ob Sotli potekal dobrodelni koncert, naslovljen “Nikdar nisi čisto sam”, katerega izkupiček je namenjen šolskemu skladu. Tudi slednji je minil v znamenju odličnega obiska in atraktivnih gostov, saj sta zbrane navduševala lanskoletni zmagovalec Slovenija ima talent Jernej Kozman in mlada pevka Ditka. Seveda so pester glasbeno-zabavni program oblikovali otroci vrtca in osnovne šole s svojimi gosti.

dan_sole_bos_2016_4

OŠ Bistrica ob Sotli in Društvo prijateljev mladine Bistrica ob Sotli so s prostovoljnimi prispevki zbrali 1.062 € in dodatnih 500 € s prispevki donatorjev.

Pred kamero smo povabili tudi ravnatelja OŠ Bistrica ob Sotli Bogomira Marčinkovića, ki nam je zaupal več podrobnosti v zvezi s sobotnim dnevom šole in nedeljskim dobrodelnim koncertom. Prisluhnete mu lahko tukaj:

Vabljeni k ogledu galerije fotografij, posnetih na sobotnem dnevu šole, z nedeljske prireditve pa jih bomo dodali v kratkem.

eH

Foto: eH in DPM BoS

kolesarjenje-sotla-polsi-klik2