Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Tradicionalni koncert “Ostani mlad s prijatelji” VS Osti jarej v Olimju


osti_jarej_2016_1Pevci vokalne skupine Osti jarej svojih zvestih poslušalcev tudi na letošnjem tradicionalnem koncertu »Ostani mlad s prijatelji«, ki se je odvijal v olimski cerkvi, niso pustili ravnodušnih.

Raznolik repertoar, izvrstna pevska izvedba, energija med pevci in poslušalci … Vse to je bil zagotovo najlepši uvod v teden ljubiteljske kulture, Ostijarejevci pa so s koncertom še enkrat več dokazali, da v svoje petje izlijejo vse svoje srce.

Osti jarej prepevajo že več kot desetletje
Pod imenom Osti jarej v naših krajih že več kot desetletje prepoznavamo skupino fantov, ki svoje zveste poslušalce s pozdravom »osti jarej«, ki pomeni »ostani mlad«, vsako leto povabi na svoj letni koncert. Tudi letošnji je bil nekaj posebnega, kot je njihovo zvesto občinstvo že navajeno.

Pred mogočni oltar olimske cerkve so tokrat postavili še sod in malce namignili, da pesem z žejnih grl težko zveni tako, kot bi morala. In pesem je v petek trinajstega, ki so si ga izbrali za letošnji celovečerni koncert, še kako zvenela.

osti_jarej_2016_4

Žlahtnost glasov, ki so postregli tako z umetnimi kot duhovnimi pesmimi pa tudi popularnimi slovenskimi popevkami, je mogočno odmevala po olimski cerkvi. Vmes so pevce za nekaj trenutkov zamenjali še ubrani ženski glasovi vokalne skupine Aria iz Dobove, za konec pa so fantje in dekleta zapeli celo skupaj.

Na pevce ponosen tudi prvi mož Podčetrtka
Ostijarejevci pa so skozi celoten koncert dokazovali, da svoje poslanstvo, širiti slovensko pesem in popestriti kulturno dogajanje v Podčetrtku in okolici, še kako resno in odgovorno izpolnjujejo. Zato jim je hvaležen tudi župan Podčetrtka Peter Misja, ki je njim in njihovemu dirigentu, profesorju Alešu Makovcu, čestital za izvrsten pevski večer ter poudaril, da v Občini Podčetrtek zelo podpirajo kulturo.

osti_jarej_2016_2

Kot je dejal Misja, je posebej vesel, da je bil prav njihov koncert uvod v letošnji teden ljubiteljske kulture. Poudaril je, da bo občina z ureditvijo nove glasbene učilnice še letos poskrbela, da bodo odslej pevske vaje pevskih skupin še kakovostnejše.

Za županom je vse zbrane nagovoril predsednik vokalne skupine Osti jarej Friderik Prah, ki je veliko zahvalo izrekel zvestemu občinstvu, ki jih spremlja in podpira pri njihovem delu ter jim seveda vedno znova rado prisluhe. Zahvalil se je še sopevcem in dirigentu Alešu Makovcu, ki resnično zna naučiti tako, da iz svojih grl vedno iztisnejo najboljše. Zahvalo je izrekel še korepetitorki Mariji Grilec in voditeljici Zdenki Ivačič, vokalni skupini Aria, Mateju Jagriču, ki jih je spremljal na kitari, ter članom Društva godbenikov Šmarje pri Jelšah.

osti_jarej_2016_3

Vse zbrane pa je že tradicionalno po koncu koncerta povabil na samostansko dvorišče, kjer je ob kozarčku še dolgo odmevala pesem, ki je odgnala celo napovedane dežne kaplje.

(OKo, foto: Marija Vodušek, Tomaž Stiplošek)