Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Tajfun končno zmagal doma in ugnal Olimpijo


tajfun olimpija maj 2016Hruševska dvorana je v nedeljskem večeru spominjala na lansko sezono: polne tribune, odlična igra domače ekipa in veselje po zmagi.

Šentjurčani so v prejšnjih dveh tekmah z Ljubljančani utrpeli nesrečna poraza, tokrat pa je bila zmaga varovancev Dejana Mihevca, ki je dan pred tekmo praznoval rojstni dan, povsem zaslužena.

Tajfunovci so bili v vodstvu vso tekmo, največ pa so vodili 61:34, ko se je pisala 24. minuta srečanja. Ljubljančani so bili precej nervozni in prejemali tehnične, kakor tudi nešportne napake. Vseeno so se uspeli približati na 10 točk zaostanka, a so domači košarkarji pred odličnim občinstvom, ki je na noge vstalo že pet minut pred koncem srečanja, ohranili dvomestno prednost. Odločilna tekma za preboj v polfinale je na sporedu v torek, ob 18.00. Stožiški zmagovalec se bo pomeril z letos odličnim Zlatorogom.

Tajfun : Union Olimpija 81:71 (24:16, 22:15, 20:19, 15:21) [1:1 v zmagah]

Čebular 17, Bratož 14, Parker, Parks in Ponjavić po 10.

Dejan Mihevc, trener Tajfuna: “Čestitke fantom za zmago, še bolj pa za izjemen odziv skozi celotno tekmo. Srečanje smo odigrali res čvrsto. Ob tej priliki bi se še posebej rad zahvalil našim navijačem, ki so pripravili odlično vzdušje in nam dajali dodatno energijo. Zahvalil bi se jim tudi za presenečenje, ki so mi ga pripravili pred začetkom tekme.”

Gašper Potočnik, trener Union Olimpije: “Čakamo tekmo v torek.”

tek-po-smarskih-polsi-klik