Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Rekonstrukcija ceste Polje-Buče se začenja tudi v občini Podčetrtek


podcetrtek_cestePotem, ko so v Občini Kozje že začeli z rekonstrukcijo ceste na relaciji Polje–Buče, so pogodbo o začetku del rekonstrukcije ceste na tej relaciji, ki sodi v občino Podčetrtek, podpisali tudi v Podčetrtku. Izvajalec del je isti, HPG Brežice, na podčetrteški strani pa gre za 615 metrov ceste.

Župan Peter Misja je pred podpisom pogodbe povedal, da so za omenjeni odsek ceste Polje–Buče sredstva zagotovili v rebalansu proračuna. Gre za okoli 55 tisoč evrov, cesta pa je po mnenju župana zelo pomembna, saj gre za povezavo med občinama Podčetrtek in Kozje. Poudaril je, da so na tem območju v preteklosti skupaj izvedli še večji cestni projekt in da sedaj ostajajo med občinama odprte le še povezave s kolesarskimi stezami.

Tako kot v Občini Kozje bo obnovo ceste izvajalo podjetje HPG Brežice, ki se je kot izvajalec v Občini Podčetrtek že dokazalo. Župan Misja je še dodal, da gre za 615 metrov dolg odsek ceste, ki bo razširjena na 5 metrov, od tega 4 metre asfaltne površine – enako kot v Občini Kozje.

Dela na cesti bodo sovpadala z deli v Občini Kozje in po besedah župana Misje se bodo otvoritve veselili skupaj. Temu je prikimala tudi županja Kozjega Milenca Krajnc, ki jo je podčetrtški župan povabil na podpis pogodbe.

To je v imenu podjetja HPG Brežice podpisal njihov pooblaščenec Nikola Markovič, ki je dejal, da so v Občini Kozje z deli že začeli in da bodo dela potekala tako, da bodo zaključena sočasno.

Vir in foto: Z. I., OKo