Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Karateisti iz Postojne s pestjo


karate postojna 2016V soboto, 14. maja, so se tekmovalci Karate kluba Kozjansko in Obsotelje udeležili 15. mednarodnega karate turnirja v Postojni. Na njem je nastopilo 512 tekmovalcev iz 69 klubov iz sedmih držav, ki so opravili 694 nastopov. Klubsko ekipo so sestavljali: Luka Bele, Nejc Kunštek, Timotej Jordan, Žan Luka Lesnika, Jan Hartl in Bor Hartl.

Zmagovito je v kategoriji malčkov-kate začel Luka Bele, ki je zopet našel pravo formo in ritem ter z lahkoto brez izgubljene zastavice premagoval nasprotnike vse do finala. Tudi v finalu ni imel večjih težav in tako s končnim rezultatom 4:1 osvojil pokal v obliki pesti. Luka je pred kratkim začel zelo uspešno tekmovati in nabirati izkušnje tudi v športnih borbah. Bori se zelo hrabro in samozavestno in že sedaj navdušuje z lepo nožno tehniko. V kategoriji malčki nad 30 kg je osvojil prav tako odlično 3. mesto.

V obeh kategorijah sta nastopila tudi brata Hartl. Začela sta z nastopi v katah kadetov. Ničesar nista prepustila naključju in rutinirano izjemno gledljivo z lahkoto premagovala nasprotnike vse do finala, kjer sta se pomerila med seboj. Do samega finala sta tudi onadva premagovala nasprotnike brez izgubljene zastavice. V finalu je moral Jan priznati premoč proti Boru s 4:1. Tako si je pokal, specifičen za tekmovanje v Postojni, priboril Bor. Kmalu zatem sta že nastopila še v športnih borbah kadeti do 57 kg. Tudi tukaj pri klubu ostali brez medalje. Jan je po repesažu s srčnimi borbami, dobro taktiko in tehniko popolnoma zasluženo osvojil odlično 3. mesto. Bor je moral priznati premoč v začetnem boju in tako na žalost ni osvojil vidnejše uvrstitve. V športnih bojih so nastopili tudi Nejc Kunštek, Timotej Jordan in Žan Luka lesnika, ki pa na tekmovanju niso dosegli vidnejše uvrstitve. Pridobili so dragocene izkušnje za nadaljevanje tekmovalne kariere. Kot klub so pri KKKO skupno osvojili pet medalj.

tabori-kozje-polsi-klik