Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Državno tekmovanje iz geografije na Šolskem centru Rogaška Slatina


drzavno_geografija_scrs_2016_1V torek, 19. 4. 2016, je na Šolskem centru Rogaška Slatina potekalo 21. državno tekmovanje iz geografije. Tekmovanja se je udeležilo 190 najboljših tekmovalcev iz osnovnih in srednjih šol, med njimi so bili tudi trije dijaki Šolskega centra Rogaška Slatina, in sicer Luka Tacer, Mateja Počivalšek in Pia Novak. Tekmovalce je spremljalo 120 mentorjev učiteljev geografije iz vse Slovenije.

Pot do tekmovanja je bila dolga in naporna, saj so tekmovalci morali pred državnim tekmovanjem opraviti še s šolskim in regijskim. To šolsko leto se je na državno tekmovanje uvrstilo največ tekmovalcev do sedaj, saj je bilo na osnovnošolski ravni prijavljenih kar 8400 začetnih tekmovalcev, na srednješolski pa 2600 tekmovalcev, kar je rekordno veliko. Številke pričajo, da se je na  državno tekmovanje uvrstila le »peščica« najboljših. Seveda gredo velike zasluge tudi njihovim mentorjem, ki  jih  spodbujajo in odlično pripravljajo na tekmovanje.

Tekmovanje iz geografije je sestavljeno iz dveh delov, in sicer iz terenskega in pisnega dela na razpisano temo. Letos so tekmovalci preučevali naravne znamenitosti Slovenije. Terenski del je potekal po Rogaški Slatini in tekmovalci so morali pokazati znanje tako iz naravne kot družbene geografije Rogaške Slatine.

drzavno_geografija_scrs_2016_2

Po uvodni svečani otvoritvi v Kulturnem centru, na katero so bili povabljeni župan g. mag. Branko Kidrič ter predstavniki Zavoda za šolstvo Republike Slovenije, in po tekmovalnem delu smo seveda nestrpno čakali na rezultate. Končni, torej uradni rezultati so bili znani šele čez teden dni in z veseljem smo jih pričakali: vsi trije naši dijaki so osvojili  ZLATA PRIZNANJA, torej so se uvrstili v ekipo najboljših v Sloveniji. LUKU TACERJU se je uspelo prebiti na Evropsko olimpijado, ki bo letos junija v Beogradu. Za uvrstitev na svetovno olimpijado v Pekingu mu je žal zmanjkala – ena točka.

Iskrene čestitke vsem tekmovalcem ter seveda njihovi mentorici ALENKI VIRANT. Luku pa želimo dobro uvrstitev in kakšno medaljo tudi na evropski olimpijadi.

Alja Poharc, 3.b