Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Ansambel Murni zmagovalci 1. Festivala narodnozabavne glasbe Pesem lun’ce (foto in video)


pesem_lunce_finale_1Sinoči se je v šmarskem kulturnem domu odvil finalni večer 1. Festivala narodnozabavne glasbe Pesem lun’ce, ki v prvi vrsti nagovarja mlade in nekoliko manj uveljavljene ansamble narodnozabavne glasbe v Obsotelju, širšem celjskem in kozjanskem področju, obenem pa obiskovalcem ponuja večere, preživete ob prijetnih zvokih.

Nagrado za absolutnega zmagovalca Festivala Pesem lun’ce so prejeli člani ansambla Murni, nagrado občinstva so prejele članice zasedbe Me tri do polnoči, strokovno komisijo pa so najbolj prepričali člani zasedbe Šok kvintet.

Festival ponudil štiri večere narodnozabavne glasbe in devet ansamblov

Festival Pesem lun’ce (organizatorja Ansambel lun’ca in Vocal BK Studio) je zasnovan kot sklop štirih koncertov in je tekmovalnega značaja. Do finalnega večera so se v treh večerih predstavili po trije tekmovalni ansambli s po tremi skladbami. Vsaj ena je morala biti avtorska, torej tekmovalna.

V prvih treh večerih so se torej predstavili ansambli Vrh, Me tri do polnoči, Koroški kvintet, Šok kvintet, ansambel Pik, ansambel D-dur, Ansambel Murni, Srčni muzikanti in Navihani muzikanti.

pesem_lunce_finale_2

V finale sta se na podlagi preštetih glasov občinstva in izbire strokovne žirije uvrstila po dva ansambla posameznega večera. Poleg zgoraj omenjenih prejemnikov nagrad so v finalnem večeru nastopili še Navihani muzikanti, Koroški kvintet in ansambel Pik. 

Ansambel Murni zmagovalci 1. Festivala Pesem lun’ce

Po preštetih glasovih obiskovalcev in strokovne komisije so absolutni zmagovalci Festivala narodnozabavne glasbe Pesem lun’ce postali ansambel Murni. Sestavljajo ga štirje člani: brata Elvis in Denis Govedič ter Miha Bantan in Miha Gunzek. Poleg priznanja so za nagrado prejeli tudi snemanje videospota.

Me tri do polnoči so prejele priznanje in priložnost za nastop na velikem koncertu, Šok kvintet pa priznanje in studijsko snemanje ene lastne skladbe.

pesem_lunce_finale_3

Kot gostje večera so nastopili Ansambel Zeme, humoristki Gela in Pavla ter Ansambel Lun’ca.

V kamero smo ujeli pesem absolutnega zmagovalca prvega festivala Pesem lun’ce ansambel Murni, vabljeni tudi k ogledu galerije fotografij.

eH

eroika-polsi-nagradna