Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Vabimo na koncert Perpetuum Jazzile v Velenje

Svetovno znani vokalni orkester iz Slovenije Perpetuum Jazzile se bo v okviru spomladansko-poletne turneje ustavil tudi v Rdeči dvorani v Velenju in sicer v nedeljo, 17. aprila ob 19. uri.

Pohitite z naročilom vstopnic, preden jih zmanjka! Dobite jih na Petrolu, Pošti Slovenije in drugih prodajnih mestih Eventima, seveda tudi na spletu.

perpetuum-naslovVeč o Perpetuum Jazzile

Danes je Perpetuum Jazzile znan kot svetovno najpriljubljenejši vokalni orkester na internetnem portal YouTube, kjer z vsemi skladbami (in skladbo Africa v ospredju) že krepko presega 50 milijonov ogledov (v letu 2015). Videospoti večkrat nagrajenega Perpetuum Jazzile so bili na portalu YouTube uvrščeni tudi med 40 najpriljubljenejših, za uspeh skladbe Africa pa je skupina leta 2008 prejela Viktorja za posebne dosežke.

Leta 2011 je vlogo glasbenega direktorja prevzel svetovno priznani strokovnjak vokalne glasbe Peder Karlsson, sicer ustanovni član legendarne švedske vokalne skupine The Real Group. Pod njegovim vodstvom je skupina opazno razvila svojo odrsko pojavnost in izraznost ter se izvajalsko postavila ob bok najbolj vrhunskim svetovnim vokalnim skupinam.
Od leta 2015 operativno glasbeno vodenje prevzemata člana zasedbe Andraž Slakan in Samo Vovk, medtem ko Peder Karlsson ostaja njihov glasbeni mentor in redno deluje kot svetovalec Perpetuum Jazzile.

Bogat koncertni repertoar Perpetuum Jazzile vključuje edinstvene vokalne aranžmaje svetovno znanih glasbenih biserov, kot so ABBA, Toto, Michael Jackson, Daft Punk, David Guetta, Lady Gaga, Earth, Wind & Fire, Billy Joel, David Bowie, Joni Mitchell, George Benson, Bee Gees in druge glasbene legende, poleg teh pa tudi na svojstven način izvedene in prearanžirane ljudske pesmi. Vokalni orkester nastopa v različnih svetovnih jezikih – od angleščine, portugalščine, španščine, italijanščine, nemščine, hrvaščine, makedonščine, seveda slovenščine do drugih jezikov.

Občinstvo je na koncertih Perpetuum Jazzile deležno unikatne glasbe, ki jo spremlja velika duša zasedbe. To niso zgolj ustvarjalne vokalne priredbe, ki so navdušile tudi že veliko priznanih glasbenikov po svetu, temveč Perpetuum Jazzile z občinstvom vedno deli tudi energijo in mogočen zvok, ki ga marsikdo ne bi pričakoval zgolj od človeškega glasu.