Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Kozjem so se pevci srečali že petindvajsetič (foto in video)


srecanje_kozjanskih_pevskih_zborov_1Društvo moški pevski zbor Kozjanski park Kozje in JSKD OI Šmarje pri Jelšah sta minulo soboto v Gasilskem domu Kozje v sklopu prireditev ob občinskem prazniku Občine Kozje organizirala že 25. Srečanje kozjanskih pevskih zborov. Letos se ga je udeležilo kar deset zborov, prvič so se ga udeležili člani MoPZ Rogaška Slatina. Visoka udeležba je odličen pokazatelj, da je pesem na Kozjanskem in v okolici še kako živa in peta. Dogodek je povezovala Mojca Valenčak.

Na odru gasilskega doma so se zvrstili Mešani pevski zbor Bistrica ob Sotli, Dekliški cerkveni pevski zbor La Vita, Moški pevski zbor Sromlje, Moški pevski zbor Terme Olimia Podčetrtek, Mešani pevski zbor Vinea Kozje, Moški pevski zbor Planina pri Sevnici, Vokalna skupina Osti jarej, Mešani pevski zbor Zarja Šentvid pri Planini, Moški pevski zbor Rogaška Slatina in Moški pevski zbor Kozjanski park Kozje. Vsi zbori so se predstavili s po dvema pesmima.

Po novem kozjanski pevski zbor pod novim imenom
Kozjanski pevski zbor, ki stopa proti svojem 40. rojstnem dnevu, se je na jubilejni, že 25. prireditvi, predstavil z novim imenom – Društvo moški pevski zbor »Kozjanski park« Kozje. Podpisan dogovor o sodelovanju z Javnim zavodom Kozjanski park po besedah predsednika zbora Jožefa Pirša predstavlja za društvo določeno priznanje, zadovoljstvo obenem pa dodatno obvezo ter nov izziv. Skupaj z direktorjem Kozjanskega parka mag. Teo Hrvoje Oršanič sta ob tej priložnosti na odru opravila simbolično potrditev dogovora o sodelovanju in nagovorila obiskovalce.

srecanje_kozjanskih_pevskih_zborov_2

Zbrane je nagovorila tudi županja občine Kozje Milenca Krajnc in izrazila veselje ob 25. letnici dogodka ter zaželela zboru uspehov in petja tudi v prihodnje.

Podelili tudi priznanja in zahvale
Organizator srečanja Moški pevski zbor Kozjanski park Kozje je ob jubileju podelil posebna priznanja. Za vsakoletno finančno podporo pri izvedbi dogodka v Kozjem sta nagrado prejela Občina Kozje in JSKD OI Šmarje pri Jelšah. Za novo vez sodelovanja so nagrado in zahvalo podelili JZ Kozjanski park. Nazadnje pa je priznanje in zahvalo prejel tudi Franci Černelč, nekdanji zborovodja in začetnik omenjenega pevskega srečanja – za njegov vsestranski doprinos k jubileju.

srecanje_kozjanskih_pevskih_zborov_3

Po veseli pesmi ob spremljavi harmonike Franca Rajgla z učenci se je prireditev uradno končala. Sledil je večer prijateljskega klepeta in veselega druženja.

Vabljeni k ogledu video posnetka z inserti nastopajočih in galerije fotografij.

eH

polovicka_celje_klik