Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Tri mlade modne oblikovalke s Kozjanskega v Celju pripravile modno revijo (foto, video)


DSCN8212 (Kopiraj) DSCN8243 (Kopiraj)V soboto zvečer je v Celjskem domu pod okriljem Hiše mode Glossarium v sodelovanju z Zavodom Zadnje upanje organizirala dobrodelno modno revijo z naslovom “Zgodba narave”.

Hiša mode Glossarium združuje tri mlade in nadebudne modne oblikovalke: Vido Bračun iz Šmarja pri Jelšah, Romano Stojnšek iz Rogaške Slatine in Natašo Recko iz Loke pri Žusmu.

Njihova vrlina je kreativnost, ki ne pozna meja. Letos so se prvič odločile same organizirati svojo prvo modno revijo v Celju. Pri tem so se predstavile s kreacijami, pri katerih so črpale navdih iz narave in umetnosti. Oblikovalke so do zdaj že sodelovale na raznih modnih revijah in razstavah po Sloveniji.

Ker se oblikovalke zavedajo, da je danes potrebno pomagati drug drugemu, so se odločile za dobrodelnost in prostovoljnost v sodelovanje z Zavodom Zadnje upanje, ki pomaga ljudem in živalim v stiski. Znesek prostovoljnih prispevkov bo namenjen prav njim.

DOBRODELNI DOGODEK ZA UMETNIŠKO POVEZOVANJE MLADIH

Namen dogodka je bil predvsem povezovanje mladih in ostalih sodelujočih, saj se zavedajo, da je podpora drug drugemu zelo pomembna in pa predvsem, da si takšnih dogodkov želimo tudi v Knežjem mestu, saj pravijo, da je takih dogodkov, kjer bi se lahko mladi umetniško povezovali, premalo. Ob tem so k sodelovanju povabile druge mlade ustvarjalce, kot so fotografi, scenaristi, fotografi, snemalci, vizažisti, stilisti itd., pri čemer je v projekt vsak vložil delček svoje kreativnosti in svoje srce, s čimer so pomagali Zavodu Zadnje upanje.

DSCN8253 (Kopiraj)KDO SO MLADE MODNE OBLIKOVALKE

DSCN8265 (Kopiraj)

Vida Bračun, Romana Stojnšek in Nataša Recko so navdih za svoje kreacije na svojevrsten način črpale iz narave.

V kreacijah Vide Bračun največkrat opazimo različne linije, gube, kombinacije in njen prepoznaven dizajn – obraze. Predstavila se je s preprosto, razigrano, pisano kolekcijo z linijami in “obrazi”. Navdih je črpala iz neskončne narave in trendov letošnje pomladi.

Nataša Recko je odraščala z željo po ustvarjanju. Njene kreacije največkrat navdihujejo narava, arhitektura, mesta, slovenski etnografski vzorci in detajli. Njene kreacije vedno izžarevajo elegantnost in prefinjen stil, tokrat pa ni bilo nič drugače. Navdih za oblikovanje kolekcije elegantnih oblačil je črpala iz čudovite narave, ki jo najdemo v mestu Budimpešta. Celotna kolekcija tako poteka skozi prizmo skrbno urejenih parkov v trikovnih oblikah ter cvetličnih odtenkih.

Romana Stojnšek je živahna, preprosta, samosvoja in obenem zelo kreativna oseba. Najraje oblikuje po svojih “norih” idejah, kar je dokazala tudi na dobrodelni modni reviji, kjer se je predstavila s kolekcija “Pomladna svoboda 70-ih”. Navdih za inspiracijo je iskala v ženski silhueti 70-ih let ter brezčasni naravi, ki se v pomladnih mesecih prebuja in začne cveteti. Barve zaznamujejo pisano in cvetočo pomlad.

DSCN8321 (Kopiraj)

DSCN8280 (Kopiraj)Za piko na i same modne revije so se kreativne modne oblikovalke povezale še z ostalimi mladimi talenti, tako da so “Zgodbo narave” z njimi tkali še drugi mladi glasbeniki in plesalci, ki so poskrbeli za umetniške točke.

Več utrinkov iz samega dogodka si lahko ogledate v spodnjem video posnetku ter fotogaleriji.

Fotogalerijo si v celoti poglejte na našem sestrskem portalu Celje.info

tanja-zagar-celje-polsi