Ta teden in še posebej v četrtek poostren nadzor hitrosti – seznam lokacij preverjanja hitrosti vožnje

19. 4. 2016 11:47

radar policijaVse do 24. aprila je v teku vseevropska akcija Hitrost, v kateri sodelujejo tudi slovenski policisti. Njen namen je umirjanje hitrosti v prometu. Prekoračitev hitrosti namreč predstavlja enega najpogostejših vzrokov prometnih nesreč.

Akcija poteka pod sloganom Vozimo pametno, med njo pa bodo meritve hitrosti in poostren nadzor na cestah poleg policije izvajala tudi občinska redarstva.

V četrtek, 21. aprila, pa bo med 6. in 18. uro potekal tudi maraton nadzora hitrosti na več kot 600 lokacijah po vsej Sloveniji (klik do seznama lokacij!)

Glavni namen nacionalne akcije, ki jo organizira Javna agencija RS za varnost prometa, je znižati hitrosti na slovenskih cestah in zmanjšati število smrtnih žrtev, hudo in lahko telesno poškodovanih zaradi prometnih nesreč. Znižanje povprečne hitrosti v naseljih za samo 1 km/h bi pomenilo zmanjšanje prometnih nesreč za približno 4 %, znižanje povprečne hitrosti za 1 km/h zunaj naselja pa bi pomenilo zmanjšanje števila prometnih nesreč zaradi hitrosti za približno 2 %.

malice-zonta-polsi-klik

Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
153 queries in 1,105 seconds.