Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Srečanje starodobnikov v Šentjurju 2016 (foto/video)


srecanje_starodobnikov (1)

Oldtimer klub Večno mladi Šentjur je letos priredil že 10. tradicionalno srečanje starodobnikov. Pred železniško postajo v Šentjurju se je v sredo, 27. aprila 2016, zbralo izredno veliko število lastnikov starodobnih jeklenih konjičkov, koles, motorjev, traktorjev in tovornjakov.

Sama prireditev je bila tako kot vsako leto izredno lepo obiskana. Številni obiskovalci so si kljub slabemu vremenu napasli oči na številnih starodobnikih. Starodobniki so pričeli prizorišče polniti že v zgodnjih jutranjih urah in ga kljub obilici prostora napolnili do zadnjega kotička. Organizatorji so bili z udeležbo več kot zadovoljni, saj so zaradi slabih vremenskih napovedi pričakovali nižjo udeležbo.

Kot je v svojem nagovoru povedal predsednik društva jim je vreme vsa leta naklonjeno, tako da lahko izpeljejo tradicionalno panoramsko vožnjo po okoliških krajih. Letos je panoramska vožnja potekala skozi center Šentjurja proti Dramljam, čez Primož do Ponikve, kjer so se ustavili na Slomškovi domačiji in si jo ogledali. Na sami postojanki jih je čakalo tudi okrepčilo in zabavni program z ansamblom Lun’ca. Nato so pot nadaljevali skozi Šentvid nazaj do prizorišča v Šentjurju.

srecanje_starodobnikov (2)

Na glavnem prizorišču v Šentjurju je zbrane obiskovalce zabaval ansambel Mladi upi, sam program pa je s hudomušnimi vložki povezoval Klobasekov Pepi. Organizatorji niso pozabili niti na pijačo in jedačo – za slednjo je poskrbel znan šmarski mesar – Moj mesar Jože. Organiziran je bil tudi srečelov. Na prireditvi so obiskovalci lahko sodelovali v preventivni akciji “pijana očala”, skozi katera so si ogledali svojo vidljivost v vinjenem stanju.

v/t/f: Dejan Hribernik

polsi-malice-zon-3