Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šentviški gledališčniki s komedijo “Ženitev” napolnili dvorano KD Šentvid pri Grobelnem (foto in video)


zenitev_kd_sentvid_2016_1Minuli konec tedna so člani dramske skupine Kulturnega društva Šentvid pri Grobelnem pripravili premiero in reprizo komedije v treh dejanjih Druška Roksandiča “Ženitev”. Vloge v komediji so si razdelili Simon Bevc (general v pokoju), Jelka Lorger (Nana), Miha Gobec (sin Frenk), Petra Arzenšek (hči Tanja), Damjan Krulec (zdravnik), Martin Fijavž (pleskar Marko), Rudi Horvat (gradbeni inšpektor), Damjana Kovačič (študentka), Brigita Golob (laborantka) in Franček Horvat (poštar). Vodenje in režijo je tudi tokrat prevzela Jelka Lorger.

Šentviški kulturniki so se po izredno uspešni uprizoritvi komedije Utopljenec lotili še ene komedije, tudi tokrat komedije v treh dejanjih, ki nosi naslov Ženitev. Lahkotna vsebina, prepredena z dogodki in doživljaji, ki jih lahko doživi domala vsak človek v vsakdanjem življenju. Vsebinsko komična in razgibana predstava govori o družinskih odnosih in ljubezni.

zenitev_kd_sentvid_2016_2

Upokojeni general Luka Hlačnih – Šima, ki se težko sooča z bremeni sodobnega časa, si na moč prizadeva hčeri in sinu omogočiti dobro življenje, a slednja neprestano kljubujeta očetu in hočeta živeti po svoje.

General se na vseh ravneh srečuje s problemi, slednje mu povzroča tudi mati Nana, dodatno pa olje na ogenj prilivata gradbeni inšpektor in pleskar. Ljubezenskim zapletom hčere in sina kar ni videti konca, prepir in komične dogodke pa dodatno “podkuri” poštar.

Konec je seveda pričakovan, stvari in odnosi se uredijo. K hiši dobijo zdravnico, general si posledično oddahne.

Predstava se na komični način loteva številnih ljubezenskih nesmislov, ki marsikoga spremljajo v življenju. Gre za doživljanja in probleme, ki se dotikajo zaljubljencev in njihovih bližnjih, “rešitve” za “težave”, ki nam jih nastavlja družba, največkrat pa seveda sami sebi.

zenitev_kd_sentvid_2016_3

Predstava je doživela reprizo minulo nedeljo, v nedeljo, 17. aprila, pa si jo ob 17h lahko ogledate še v Domu krajanov v Grobelnem.

Tudi tokrat smo posneli video inserte premiere:

Vabljeni tudi k ogledu galerije fotografij, posnetih na premieri.

eH

sentrock2016-polsi-klik