S tradicionalnega pohoda v okolici Podsrede

22. 4. 2016 9:56

grajski_pohodApril je mesec, ko Turistično društvo Podsreda tradicionalno organizira grajski pohod, tokrat že devetega po vrsti. Skupina skoraj dvajsetih pohodnikov se je na sobotno popoldne zbrala pred domom krajanov v Podsredi. Na začetku je pohodnike pozdravila predsednica domačega turističnega društva Valerija Kunej, ki je vsem pohodnikom zaželela lep dan in obilo dobre volje na grajskem pohodu.

Pohodniki so nato odrinili na pot, in sicer mimo obnovljenih kapelic na vrh do cerkvice in nato po gozdni poti proti zaselku Zaravno. Iz Zaravnega se je nato pot začela spuščati proti Kukovičičevem mlinu, ki so si ga tudi ogledali. Po ogledu mlina je sledil vzpon proti Rožcam in nato še višje čez gozd proti Gorjanam. V Gorjanah pa se je pot obrnila nazaj proti Podsredi, čez greben, ki mu domačini pravijo Bošt, in se začela spuščati nazaj proti izhodišču.

Tako je štiriurni pohod v dobri družbi hitro minil in pohodnike je na cilju pričakalo okrepčilo. Tam pa so si udeleženci letošnjega pohoda tudi že obljubili, da se zopet snidejo na naslednjem grajskem pohodu, ko bodo odkrivali nove poti v okolici Podsrede.

Pripravil: Jernej Šulc

Vir: OKO

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
149 queries in 1,108 seconds.