Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Regijski zbor gostincev v Šmarju pri Jelšah


regijsko_srecanje_gostincev_smarje_1V Šmarju pri Jelšah je danes v organizaciji sekcije za gostinstvo in turizem pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije (OZS) potekal regijski zbor gostincev. Prvi v nizu načrtovanih srečanj po Sloveniji se je odvil sinoči v Dravogradu, danes pa še v Šmarju pri Jelšah.

Regijski zbor gostincev je namenjen predvsem opozarjanju na vse večje obremenitve sektorja. Prva točka dnevnega reda je izhajala iz predlagane tobačne zakonodaje, ki jim gostinci nasprotujejo tudi s peticijo. Sicer pa so zahteve gostincev znižanje DDV za gostinstvo (kot na Hrvaškem), ukinitev nepotrebnih materialnih evidenc – kartic, ostro pa nasprotujejo novim škodljivim predpisom na področju tobačne in alkoholne politike.

regijsko_srecanje_gostincev_smarje_2

Na zboru v Šmarju so zbirali podpise peticije proti dodatnim stroškom zaradi uvedbe licenčnin in drugim nerazumnim zakonskim predlogom, ki gostincem znova in znova neupravičeno omejujejo poslovanje in jih prisiljujejo v nepotrebne naložbe. Slednje po njihovem prepričanju pomembno vpliva na stanje v gostinski panogi ter s tem tudi na stanje gospodarstva.

Srečanja se je udeležilo 16 gostincev občin Kozjanskega in Obsotelja.

eH