Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Ob dnevu upora proti okupatorju na Boču zbrane nagovoril poslanec Janko Veber (foto in video)


dan_upora_proti_okupatorju_1Danes dopoldne je pri spomeniku padlim borcem v NOB na Boču potekala slovesnost ob državnem prazniku, dnevu upora proti okupatorju. Letos se je dogodka udeležilo približno 300 obiskovalcev, ki so prisostvovali nagovoru poslanca Janka Vebra in položitvi vencev. Dogodka so se udeležili tudi slatinski župan mag. Branko Kidrič, generalmajor dr. Andrej Osterman, tretji sekretar Veleposlaništva Ruske federacije Vadim Yakovlev, predsednik Zveze slovenskih časnikov in nekdanji generalmajor Alojz Šteiner, številni poveljniki, vojaki, veterani in drugi.

dan_upora_proti_okupatorju_2

Danes po številnih krajih po vsej Sloveniji potekajo slovesnosti ob dnevu upora proti okupatorju, tradicionalno se je slovesnost odvila tudi na Boču. Osrednji govornik, poslanec Janko Veber, je med drugim spomnil, da letos obeležujemo 75. obletnico ustanovitve Protiimperialistične fronte (PiF), ki se je nekoliko kasneje preimenovala v Osvobodilno fronto (OF) in 25-letnico osamosvojitve Slovenije. “Obe obletnici praznujemo zaradi odločenosti Slovencev, da se ohranjamo kot narod. Zato je bil potreben oborožen upor proti okupatorju in oboroženi boj proti agresorju.

Zgodovina se po njegovih besedah ponavlja in Slovenija je bila zopet napadena, “tokrat s finančnimi mehanizmi, ki nam grozijo s propadom, če ne bomo stiskali ljudi, zato, da poplačamo kredite nemških in francoskih bank v Grčiji in vložimo milijarde v naše banke, ki jih potem poceni podarimo tujim skladom,” je med drugim povedal Veber.

Celotni nagovor Janka Vebra smo posneli in mu lahko prisluhnete v video posnetku:

Po nagovoru so delegacije pred spomenik padlim položile cvetje.

dan_upora_proti_okupatorju_3

Vabljeni tudi k ogledu galerije fotografij.

eH

polsi-malice-zon-3