Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Mlajše učenke OŠ Šmarje pri Jelšah v polfinalu tekmovanja Superšolar, starejše državne poprvakinje


kosarka_zogaVčeraj so bili odigrani še zadnji trije turnirji tekmovanja Superšolar (nekdanji Pionirski festival), po katerih so si napredovanje v polfinale priigrale tudi OŠ Šmarje pri Jelšah. Poleg te sta si polfinale priigrali še OŠ Grm in IV. OŠ Celje.

Šmarčanke so na četrtfinalnem turnirju premagale obe nasprotnici (OŠ III Murska Sobota in OŠ Blaža Arniča Luče) ter si s tem zagotovile pot v polfinale.

Starejše učenke državne podprvakinje
Že 23. marca pa se je v Slovenskih Konjicah zaključil finalni turnir šolskega državnega tekmovanja Košarkarski Superšolar, kamor se je med trojico najboljših v državi uvrstila tudi košarkarska ekipa starejših deklic OŠ Šmarje pri Jelšah.

V boju za najvišje mesto so se dekleta najprej pomerila proti vrstnicam iz OŠ Ob Dravinji Slovenske Konjice, a se je kljub trudu in dobri igri dvoboj končal z zmago Konjičank. Na poraz so morale hitro pozabiti in se zbrati za naslednjo tekmo proti OŠ Stražišče iz Kranja. Borile so se na vso moč in tekmice premagale.

kosarkarice_os_smarje_2016
Ekipo so sestavljale: Maruša Eržen, Nuša Zupanc, Maša Ocvirk, Lara Lorger, Tinkara Čerček, Eneja Vehovec Pondelak,Manca Avsec, Tina Leskovšek, Nika Eržen, Amadeja Škorjanec, Klavdija Tašner, Brina Čakš, Nika Piškur Zorič, spodbujala pa jih je trenerka Tatjana Kampuš.

Zaključna tekma se je odvijala med košarkaricami iz Kranja in Slovenskih Konjic. Slednje so zmagale, Šmarčanke pa so postale državne podprvakinje Košarkarskega Superšolarja za starejše učenke. S tem so ponovile lanski uspeh in tako že drugič zaporedoma osvojile naslov državnih podprvakinj. Zelo uspešni sta bili tudi učenki OŠ Šmarje pri Jelšah Maša Ocvirk in Eneja Vehovec Pondelak, ki sta se uvrstili med najboljših pet igralk turnirja.

Vir: Eneja Vehovec Pondelak 

Foto: arhiv OŠ Šmarje pri Jelšah